Færre lejligheder sættes salg i København

Markant færre ejerlejligheder sættes til salg i Region Hovedstaden end for et år siden. Det sker samtidig med, at salget i København stagnerer.

Antallet af ejerlejligheder til salg i Region Hovedstaden er faldet markant.

Det viser tal fra Boligsiden.dk’s nyeste udbudsstatistik.

I forhold til samme tidspunkt sidste år er der 12 procent færre ejerlejligheder til salg i Region Hovedstaden.

- Når udbuddet falder, så kan det enten være, fordi der bliver solgt rigtig mange boliger, eller det kan være, fordi der ikke kommer så mange nye til salg. Lige nu er svaret det sidste. Der blev i oktober sat færre ejerlejligheder til salg end sidste år, mens antallet af salg er nogenlunde det samme. Det påvirker samlet set udbuddet negativt, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Markant fald i København

Faldet i regionen har sin primære rod i et fald i udbuddet i København, hvor der er henholdsvis 10 procent færre ejerlejligheder til salg i forhold til oktober sidste år.

I København spiller de høje priser og store prisstigninger en rolle for udbuddet, og det samme gør den svagt faldende udvikling i antallet af handler i byen.

- Handelsaktiviteten i de byen har været rigtig høj i en længere periode, så nu er der en stor gruppe købere, der allerede har fundet ny lejlighed, mens andre måske holder lidt igen på grund af priserne. Der er altså blevet færre købere end tidligere, og når der er færre købere, er der også færre, der har brug for at sælge. Og det skaber den spiral, der fører til faldende udbud, forklarer Birgit Daetz.

Stigende udbud i de øvrige regioner

Mens der bliver længere mellem til salg-skiltene i Region Hovedstaden, er der kommet flere ejerlejligheder i udbud i landets øvrige regioner – dog med undtagelse af Region Midtjylland og Aarhus, hvor udviklingen er den samme som i hovedstadsområdet.

Ifølge Boligsiden.dk er udbuddet steget med fire procent i Region Sjælland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik