Færre københavnere sættes på gaden af fogeden

På otte år er antallet af udsættelser i København mere end halveret.

Manglende betaling af husleje, ulovlig fremleje eller en husorden, der ikke overholdes.

Sådan lyder nogle af de mest hyppige årsager til, at personer i almene boliger ender med at blive smidt ud af deres boliger.

Efterhånden sker det dog mere og mere sjældent, at borgere i København ender med at blive smidt på gaden af deres boligselskab.

På otte år er antallet af udsættelser i København således mere end halveret fra 781 udsættelser i 2011 til 266 i 2018, viser nye tal fra Domstolsstyrelsen ifølge Københavns Kommune.

Antallet af udsættelser i landets hovedstad er dermed nu på sit hidtil laveste niveau, siden optællingerne startede i 2011. Og det er glædeligt, lyder det ikke overraskende fra Københavns socialborgmester, Mia Nyegaard fra Radikale Venstre.  

- Målet må altid være, at alle københavnere – og især de socialt udsatte – får hjælp til at fastholde egen bolig. De nye opgørelser over antallet af udsættelser viser tydeligt, at vi er godt på vej mod det mål, siger hun i en pressemeddelelse.

Styrket samarbejde på tværs af instanser

Københavns Kommune begrunder det faldende antal udsættelser med, at man i de senere år har styrket samarbejdet mellem boligselskaberne, Socialforvaltningen og Beskæftigelses – og Integrationsforvaltningen.

Blandt andet samarbejder begge forvaltninger om at få iværksat den tidligst mulige indsats, hvis en borger for eksempel har udfordringer med at betale sin husleje.

Derudover har nogle boligselskaber ansat beboerrådgivere, der hjælper med at løse problemer i tilknytning til boligsituationen. Det kan være lokal gældsrådgivning eller rådgivning og vejledning i sager om for eksempel skilsmisse, boligstøtte, udfordringer i forhold til betaling af husleje eller nabokonflikter.

- Som socialborgmester er et af mine fokusområder selvsagt, at alle københavnere har et sted at bo – også de socialt udsatte, der befinder sig et svært sted i livet. Derfor er det også rigtig positivt, at de forskellige instanser arbejder tæt sammen og videndeler, så tidlige indsatser kan være med til at løse beboernes udfordringer. Det tror jeg på giver de mest solide og holdbare løsninger for alle, uddyber Mia Nyegaard. 

Flere boligorganisationer har dog i 2018 og i 2019 igangsat systematiske indsatser mod ulovlig fremleje, hvilket kan føre til, at antallet af udsættelser stiger igen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik