Færre københavnere klager over støj fra barer

Politiet kunne sidste år registrere et markant fald i antallet af klager over støj fra spillesteder og barer i nattelivet. Hos Københavns Kommune mener man, at beboere og beværtninger er blevet meget bedre til at snakke sammen, inden en konflikt udvikler sig. Det skriver metroXpress.

Fulde bargæster, øredøvende høj musik og horder af støjende, nikotinhungrende mennesker, der på grund af rygeloven trækker ud på gaden for at pulse løs midt om natten.
Sådan er livet for beboere i indre København blevet fremstillet mange gange. Men skal man dømme på antallet af støjklager, som politiet modtog sidste år, synes virkeligheden at være en anden. I 2009 modtog politiet i indre by cirka 550 klager over støj i nattelivet. I 2008 var det tal oppe på 750.
»Det svarer jo til et fald på 25-30 procent, og det synes jeg umiddelbart er en markant nedgang,« siger Mogens Lauridsen, politiinspektør ved Station City til metroXpress.
Hos Københavns Kommune modtager man også klager i forbindelse med nattestøj. Her er antallet uændret.
Til gengæld synes de erhvervsdrivende at have langt større forståelse for, at der skal tages hensyn til naboerne i forhold til før i tiden, mener miljøtekniker Jesper Hansen, der håndterer klager vedrørende støj i kommunen.
»For 5-10 år siden rykkede vi ud til en del steder, som larmede helt ekstremt og gjorde det igen og igen. I dag ser vi flere grænsetilfælde, hvor det kan være svært at vurdere, om der bliver spillet for højt eller ej,« siger Jesper Hansen, der mener, at ejerne af de mange spillesteder og barer har fået større respekt for beboerne og deres nattesøvn.
»De erhvervsdrivende er blevet meget mere opmærksomme på, at man ikke må støje for meget af hensyn til beboerne. Samtidig er der kommet en meget bedre dialog mellem de to parter. Man løser problemerne, inden det for alvor bliver en konflikt,« siger Jesper Hansen.

»Både beboere og erhvervsdrivende er blevet mere bevidste om, hvor meget støj der er tilladt om aftenen, og sørger derfor selv for at regulere det. Men jeg tror også, mange nye beboere har nogle forventninger til støjniveauet, som ikke altid stemmer overens med virkeligheden.«
Carsten Rosenørn Due, miljøinspektør ved Center for Miljø i Københavns Kommune, Om støjniveauet i København i aften- og nattetimerne til metroXpress

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere