Færre fløj fra København - men indkøb redder bundlinjen

Folks trang til at shoppe får bundlinjen til at vokse i Københavns Lufthavn, viser regnskab.

Københavns Lufthavne kunne sige goddag eller farvel til over fem millioner passagerer i de tre første måneder af 2013. Passagertallet endte på knap 5,1 million - men det er et fald på 0,7 procent i forhold til kvartalet året før.

Alligevel steg omsætningen med 2,4 procent til 787 millioner kroner, og resultatet før skat voksede med 4,9 procent til 202,6 millioner kroner.

Det er flere indtægter fra trafikken og shoppingcentret samt fokus på lavere driftsomkostninger, der får bundlinjen til at vokse.

Trafikudvikling på oversøiske ruter har været stigende i første kvartal

- Forårsmånederne er altid usammenlignelige, fordi helligdagene og dermed rejseaktiviteten falder forskelligt fra år til år, siger lufthavnsdirektør Thomas Woldbye om regnskabet.

- Hvis vi korrigerer for den tidlige påske i år, der medførte lav trafikvolumen i slutningen af marts, samt for skuddagen i februar sidste år, har trafikudviklingen i første kvartal været stigende, siger han.

Antallet af passagerer på de lange, oversøiske ruter steg med 1,1 procent i første kvartal. I alt er antallet af udenrigspassagerer steget med 1,5 procent i årets første tre måneder.

Indenrigstrafik faldet med 20,1 %

Før Cimber Sterling gik konkurs i maj i fjor, stod selskabet for halvdelen af den samlede danske indenrigstrafik. Cimber Sterlings fravær er medvirkende til, at indenrigstrafikken i første kvartal i år faldt med 20,1 procent.

På baggrund af det forventede trafikprogram for resten af 2013 regner man med flere passagerer. Helårseffekten af de mange nye ruter i 2012 forventes at give en positiv effekt i 2013.

Samtidig forventes 2013 at blive positivt påvirket af fuldårseffekten af de ruter, som blev erstattet efter Cimber Sterlings konkurs i 2012, skriver lufthavnen i sit kvartalsregnskab.

Samlet set forventes resultat før skat i 2013 at være lidt lavere end i 2012, når der tages højde for særlige forhold.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere