Færre færdselsbetjente i Nordsjælland

Nedskåret bevilling til politiet i Nordsjælland får konsekvenser, siger politidirektør Finn Borch Andersen.

I Nordsjællands Politi bliver der færre færdselsbetjente til at holde øje med trafikanterne.
Det er en af følgerne af en ny og mere retfærdig fordeling af ressourcer mellem politikredsene.

Sammen med København og Københavns Vestegn mister Nordsjælland kræfter, mens til gengæld blandt andet Sønderjylland vokser.
I Nordsjælland er der cirka 900 ansatte. Kredsen står til at miste et beløb, der omregnet kan svare til mellem 45 og 55 ansatte.
- Men man kan ikke sætte lighedstegn mellem bevillinger og årsværk, siger politidirektør Finn Borch Andersen i Nordsjællands Politi.
- Der er ingen tvivl om, at vi fremover skal løse mere komplicerede opgaver for færre penge. Og på den måde adskiller vi os ikke fra andre statslige institutioner, siger han.

I Nordsjælland er der ansættelsesstop, og desuden skal nogle politiuddannede folk flyttes fra administrative afdelinger til operativt politiarbejde.
- Desuden vil vi reducere noget på færdselsafdelingen, men vi skal have samme antal færdselssager som i de foregående år, siger Finn Borch Andersen.
- Vi bliver nødt til at være innovative og nytænkende, siger politidirektøren om situationen.

Ifølge den nye model står Københavns Politi til at miste op mod 200 medarbejdere frem til 2015, og hovedparten er betjente.
Politidirektør Johan Reimann siger, at ambitionen er at undgå, at barberingen påvirker politiets tryghedsskabende indsats.

Socialordfører for Socialdemokraterne på rådhuset i København beklager udviklingen.
- København har været ramt af en bandekonflikt, vi har store problemer med kvindehandel og narko. Derfor har vi på ingen måde brug for færre betjente, siger Lars Aslan Andersen i en pressemeddelelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik