Færre direkte tog til nyt storhospital

Da et bredt flertal i Folketinget tidligere på måneden gav grønt lys for en ny station ved et kommende storhospital syd for Hillerød, lukkede man samtidig døren for et sporprojekt, som skulle gør det muligt for lokalbanens tog fra Helsingør og Helsinge-Gilleleje at køre direkte videre til det ny hospital.

Partierne S, RV, SF, V, DF, LA og K var enige om, at VVM-undersøgelsen af etablering af overhalingsspor på Nordbanen opgives med etablering af den ny station syd for Hillerød. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
    
  - Projektet omkring sporombygning på Hillerød Station var en del af projektet med at anlægge et overhalingsspor på Nordbanen mellem Holte og Hellerup. Så det er en del af den politiske aftale, at også projektet i Hillerød er stoppet, siger chefkonsulent Lars Dejgaard, Banedanmark.

Projekterne hang sammen på den måde, at et overhalingsspor vil kræve et større rangerområde for s-togene ved Hillerød Station samt at Lokalbanen ikke ville kunne krydse over s-banens spor som i dag. Derfor var planen at anlægge to gennemgående spor, der forbandt Frederiksværkbanen med Gribskovbanen og Lille Nord. Uden de gennemgående spor må patienter og personale til det ny storhospital, der ventes taget i brug i 2020, skifte tog på Hillerød Station, og de vil dermed få længere rejsetid.

      Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen (S), vil dog fortsat kæmpe for projektet.

- Jeg kan godt forstå prioriteringen, og man dropper en række projekter, der ikke er penge til. Men de gennemgående spor på Hillerød Station har en selvstændig værdi for at binde den nordsjællandske trafik sammen. Det kan gennemføres uden at anlægge overhalingssporet mellem Holte og Hellerup og vil gøre det muligt at indføre fem minutters drift på togene mellem Hillerød og København. Det har jeg meddelt transportministeren, og det vil jeg fortsat kæmpe for, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.
Sporprojektet i Hillerød er samtidig en vigtig del af Movias visionsplan for Lokalbanen, som har været i høring i hovedstadens kommuner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik