Færre blå blink i trafikken

Da Region Hovedstaden fra 1. april 2011 satte sundhedspersonale til at tage imod opkald på 112, hvor der er brug for en ambulance, lød der fra flere sider advarsler om, at det ville føre til en kraftig stigning i antallet af ambulancer sendt med udrykning.

Men efter en kort overgangsfase med en stigning, er det nu gået direkte modsat, viser tal fra regionens vagtcentral, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vagtcentralen, der ligger på Herlev Hospital, har nu fungeret i to år. Indtil da var det politiet eller Københavns Brandvæsen, der alene tog imod 112-opkald og sendte ambulancer i hovedstadsområdet.

- Fra 2010 til 2011 faldt antallet af ambulancer kørt med udrykning med fem-seks procent.

Tallene viser, at der var god fornuft i at indføre en sundhedsfaglig vurdering i forhold til disponering af ambulancerne, og vi er ikke havnet i det skræmmescenario, som blev malet op.

Der har været et fald i antallet udrykninger det første år, og den udvikling er stabiliseret i andet år. Og alt andet lige er det til gavn for trafiksikkerheden, når ambulancerne kører uden udrykning, siger Jan Nørtved, Enhedschef på Region Hovedstadens vagtcentral i Herlev til Frederiksborg Amts Avis.

Mens der i 2010 var 56.692 udrykninger - med blå blink - til livstruende situationer, så var tallet i 2011 faldet til 52.713 - et fald på syv procent. Til gengæld er antallet af udrykninger til hastende opgaver, som oftest men ikke altid køres uden udrykning, steget med hele 21 procent fra 2010 til 2011. Stigningen i antal er 12.245.

- Men kun en mindre del af disse kørsler - 650 i alt - kommer fra vagtcentralen og 112. Størstedelen af stigningen i de hastende udrykninger kommer internt fra hospitalerne, der skal have transporteret patienter et andet sted hen til behandling, siger Jan Nørtved.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik