Fængselsforbund: Smuglersag sætter betjente under pres

Det er ikke et generelt problem, at fængselsbetjente indsmugler mobiler, siger formand for Fængselsforbundet.

Det flyder med mobiltelefoner i de danske fængsler, og tirsdag kom det frem, at en fængselsbetjent fra Statsfængslet Vridsløselille er anklaget for at have hjulpet med indsmugling af 12 telefoner.

Læs også: Anklage: Betjent smuglede mobiler og sprut til indsatte

Det sætter fængselsbetjentene i dårligt lys, forklarer Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, der dog ikke vil kommentere detaljer i den konkrete sag, da der ikke er faldet dom.

- Jeg synes, det er rigtig rigtig beklageligt, fordi man sætter hele personalet under pres - særligt når der er det her fokus på mobiltelefoner.

- Jeg tror ikke, at det er et generelt problem. Jeg tror ikke, at det er ved hjælp fra betjente, at hovedparten af mobiltelefonerne kommer ind. Jeg tror faktisk, at vi generelt i Danmark og i Kriminalforsorgen er ret uangribelige på vores hæderlighed, siger han.

I sine 11 år som formand for Fængselsforbundet har Kim Østerbye kun oplevet tre-fire af denne slags sager, fortæller han.

Justitsminister Søren Pind (V) fremlagde forleden 21 tiltag. Et af dem er flere forsøg med kropsskannere som både besøgende, advokater og personale skal gå igennem. Det er et fint tiltag til at mindske mistanken mod betjentene, mener Kim Østerbye.

- Selvfølgelig må vi gå ud fra, at arbejdsgiveren som udgangspunkt har tillid til sine medarbejdere, men det er jo ikke det samme som, at jeg ikke gerne vil være fri for den form for mistanke og beskyldninger.

- De her kropsskannere er i hvert fald en måde at undgå denne her form for beskyldninger, siger Kim Østerbye.

Den anklagede fængselsbetjent beskyldes desuden for at have indsmuglet tilbehør til telefoner og spiritus til de indsatte. Indsmuglingerne skal i følge anklagen have foregået i perioden august 2014 til januar 2015.

De seneste år er der fundet mellem 1700 og 1900 telefoner i fængslerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik