Fængselsdom: Herfølge-voldtægt kommer ikke for Højesteret

Tre mænd blev i byretten frifundet for voldtægt. Dommen blev anket, og mændene blev dømt. Nu har nævn afslået, at sagen kommer for Højesteret.

En særlig omtalt voldtægtssag har endelig nået sin afslutning.

Sagen omhandler voldtægten af en dengang 17-årig pige, der var til en fest i Herfølge. Her blev hun voldtaget på græsplænen foran det forsamlingshus, hvor festen blev holdt.

Forbrydelsen, der fandt sted en septembernat i 2014, blev anmeldt, men i byretten tog sagen en sær drejning.

Her blev de tre unge mænd, der alle i 2014 også var 17 år, nemlig frikendt af en enig domsmandsret i Retten i Roskilde. Retten fandt det ikke bevist, at kvinden ikke var i stand til at sige fra overfor de seksuelle overgreb. 

I både by- og landsret har de unge mænd erkendt, at de til festen i varierende grad var seksuelt sammen med pigen, men de har insisteret på, at hun medvirkede frivilligt.

Kvinden har derimod forklaret, at hun var så påvirket af alkohol og manglende insulin, at hun ikke var i stand til at sige fra.

Efter den første dom ankede Anklagemundigheden sagen, og i august fandt en enig landsret de unge mænd skyldige i voldtægt. Det medførte straffe på op mod otte måneders fængsel til de tre unge mænd. 

Siden forsøgte teenagerne at anke dommen til Højesteret. Det kræver en tilladelse fra Procesbevillingsnævnet, men torsdag oplyser nævnet, at man har givet de tre afslag på ansøgningen, skriver Ritzau. 

Her er TV 2 Lorrys indslag efter byretten frikendte de tre mænd for voldtægten i Herfølge

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik