Fængselsbetjent: Vold, trusler og overfald er dagligdag

En kvindelig fængselsbetjent fortæller om det barske arbejdsmiljø bag fængselsmurene. Hendes opslag på facebook om forholdene gik viralt.

Hanne Bigum vil ikke mødes med TV 2 Lorry hjemme hos sig selv. For med hendes job skal man ikke skilte med hvor man bor. I stedet møder vi hende på Vestre kirkegård, tæt på hendes arbejdsplads - Vestre Fængsel.

To af hendes kollegaer er indenfor det sidste år blevet overfaldet på vej til eller fra arbejde. Sidst var her i marts, på Rantzausgade, på Nørrebro.  Og da fik Hanne Bigum nok.

Hun lagde et opslag på facebook, der begynder med:

- Hvem er jeg...Jo jeg er en møgso, en klam luder, en fed kælling, en magtliderlig sur fisse i følge temmelig mange af dem jeg omgåes til daglig. Jeg ligger, som jeg har redt, når jeg bliver sparket ned, får at vide at mit hoved skal skilles fra min krop eller at jeg får en klat afføring smidt efter mig. Jeg er racist når jeg beder visse grupperinger om at følge reglerne og opføre sig anstændigt.

Og det opslag gik viralt.

Hanne Bigum er ikke utilfreds med den sikkerhed, som hendes arbejdsplads giver hende i jobbet. Det er den måde fængselsbetjentene bliver behandlet af de indsatte, der slider dem.

Læs: Overfald på fængselsbetjent var måske bestilt

Og et andet indlæg på facebook, hvor fængselsbetjente generelt blev rakket ned, var medvirkende til at hun nu vil fortælle, hvordan det er at være betjent i de danske fængsler.

Læs også: Fængselsbetjent knivstukket: Forbund kræver handling

Hør hendes historie i aften kl. 19.30 på TV 2 Lorry

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik