Fællesskabet blomstrer i Hedehusenes nye bydel

TV 2 Lorry har igennem to år fulgt udviklingen af en helt ny bydel i Hedehusene. I sidste program følger vi de nye beboere, efter de er flyttet ind.

Helikopterpilot Marie Gry Hemmersam er en af de nye beboere i Nærheden. En helt ny bydel, der gennem de næste tyve år skal hæve indbyggertallet i Hedehusene fra 12.000 til 20.000. Hun har, sammen med sin familie, valgt at forlade lejligheden på Amager for at flytte ind i de nye omgivelser kun omkring en halv times kørsel fra København. Og det er både mulighed for mere plads og fokus på fællesskab, der har fået familien til at vælge Nærheden. Marie Gry Hemmersam har da også allerede meldt sig til at yde sit til glæde for byen.

- De manglede en til at stå for at vaske og støvsuge delebilerne, og så plejede jeg egentlig på min fridag at klippe græs i min gamle andelsforening. Og så tænkte jeg, da jeg flyttede herud, ved du hvad, det skal vi da også. Og så synes jeg bare, at det er en fed idé, det med at bruge ressourcerne og deleøkonomien. Det synes jeg er vejen frem, fortæller hun i programmet som sendes første gang i aften på Lorry+ kl. 20.50.

Se det det nye program og hele serien her

Andre har også allerede fået gavn at hinanden i Nærheden. I to af de første nye huse er Rosa Væggemose og Aase Hansen blevet naboer. De kendte ikke hinanden før, men det gør de nu.

- Efter vi er flyttet ind, så ser vi hinanden hver eneste dag. Aase, hun holder øje med om jeg kommer op om morgenen – og jeg holder øje med om hun er kommet op om morgenen, fortæller Rosa Væggemose.

Men selvom fællesskab og grønt spirer i den nye bydel, er det ikke uden udfordringer at være nybygger. For de første beboere er flyttet ind i deres nye huse, men Nærheden er langt fra færdig, så de bor op og ned ad en byggeplads. Særligt i den varme sommer gav det problemer med støv, fortæller flere af beboerne i fjerde og sidste afsnit af TV 2 lorrys serie ”Nærheden – 8.000 flytter ind”. Projektdirektør Ole Møller fra udviklingsselskabet bag Nærheden erkender, at bydelen har været plaget af støv og støj sommeren over.

- Det er vi blevet konfronteret lidt med, men jeg synes egentlig at folk har været meget tålmodige. De har forstået at de er flyttet ind på en byggeplads, fortæller han i programmet.

Status

Der er lige nu solgt grunde til 875 boliger i Nærheden.

Heraf er 200 færdige eller tæt på at være det.

130 familier er flyttet ind.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik