Fælled-venner vil danne ring om "Københavns grønne lunge"

På søndag er der arrangeret folkering om Amager Fælled. Arrangørerne håber, at få politikerne til at indse, at den vilde natur skal bevares.

På søndag skal Amager Fælled omringes. 

Det kræver i omegnen af 7.100 personer, hvis ringen skal nå hele vejen rundt, har arrangørerne af søndagens happening, Amager Fælleds Venner, regnet sig frem til. Så lige nu er de i gang med at samle tropperne. Både via Facebook og ved at dele flyers ud til borgerne i København. 

Amager Fælleds Venner vil samle folk for at gøre opmærksom på, at den vilde natur i hovedstaden skal bevares. De lavede et lignende arrangement i september måned sidste år, hvor de dannede ring om en byggeplads i området. Men nu bliver det bredt ud. 

- Da det er hele Amager Fælled, det handler om, så danner vi nu en folkering om hele Amager Fælled for at markere, at vi skal bevare det som et naturområde i centrum af København, siger Klaus Mygind, der medlem af Amager Fælleds Venner og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for SF.  

Vil påvirke politikerne

Han tror, at arrangementet på søndag kan gøre en forskel, når politikerne skal beslutte, om der skal bygges i området. Især fordi beslutningen først skal træffes efter kommunalvalget, og derfor vil blive en del af valgkampen.

- Amager Fælled er en grøn lunge, et naturområde midt i København, hvor befolkningstætheden omkring vokser markant. Derfor vil betydningen af at have noget vild natur i byen få større og større værdi for København i fremtiden, siger Klaus Mygind, medlem af Amager Fælleds Venner og Københavns Borgerrepræsentation for SF.  

Indtil videre er der omkring 1.700 personer, der har meldt på Facebook, at de dukker op på søndag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik