Fabrins børn kan score kassen

Ved et salg af Sundvej 4-14 har borgmester Erik Fabrins børn førsteret til at købe deres lejligheder. Det vil nok ske til favorable priser, vurderer boligadvokat ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Som formand for Gl. Holtegaard-Breda Fondens bestyrelse har Rudersdals borgmester Erik Fabrin (V) sørget for, at hans børn og ekskone bor i godt 120 kvadratmeter store lejligheder på luksusadressen Sundvej 4-14 i første parket til Øresund til en leje på cirka 5000 kroner om måneden. Men hvis ejendommen sælges, så vil Fabrin-familien for alvor kunne score kassen.
Ifølge Realkreditrådets seneste opgørelse er gennemsnitsprisen 27.663 kroner pr. kvadratmeter for ejerlejligheder i postdistrikt 2900 Hellerup. Indehaver af EDC Hjort, Tina Ortmann, bekræfter dog over for Frederiksborg Amts Avis, at en lejlighed på Sundvej med udsigt til Øresund nok nærmere har en dobbelt så dyr kvadratmeterpris.
Ifølge avisens oplysninger har ejendommen på 6620 boligkvadratmeter tidligere været udbudt til salg for 120 millioner kroner, uden at den blev solgt. Tidligere formand gennem 10 år for danske boligadvokater, Henrik Høpner, siger til Frederiksborg Amts Avis:
- Hvis ejendommen Sundvej 4-14 skal sælges, så er der tilbudspligt til lejerne. Det vil sige, at lejerne får førsteret til at købe boligen til den udbudte pris, som jo kan være meget favorabel.
Henrik Høpner fortæller, at lejerne naturligvis også kan lade være med med at købe ejendommen. I så fald kommer der en ny udlejer. Denne vil ikke bare kunne hæve lejen. Det sikrer loven. Men den nye udlejer kan vælge at modernisere ejendommen med en ny elevator, nye køkkener eller nye badeværelser, og herefter vil huslejen med sikkerhed stige betragteligt.
Det er boligreguleringsloven fra omkring Anden Verdenskrig, der gør, at lejerne i ejendommen Sundvej 4-14 i dag kan sidde i lejligheder på op til 135 kvadratmeter til en gennemsnitlig husleje på lige under 4000 kroner. Det forarger Hørsholms tidligere borgmester Uffe Thorndahl. Han vurderer, at Rudersdals borgmester Erik Fabrin har misbrugt sin stilling til at sikre sine børn og sin ekskone økonomisk.
- Først bor Erik Fabrins børn i en længere årrække til en helt urimelig lav leje, og når ejendommen så sælges, så vil familien kunne købe lejlighederne til ren spotpris. Jeg synes, at hele denne sag bør undersøges grundigt, siger Uffe Thorndahl.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erik Fabrin.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik