Får stor milliongave: Ildsjæle bekæmper plastik i havet

Organisationen Plastic Change har fået millioner fra fonde.

Organisationen Plastic Change kæmper mod plastikforurening og - spild.

quote Med den markante bevilling fra de to fonde får Plastic Change den styrke og rygrad, der gør, at vi kan engagere befolkninger og politikerne.

Henrik Beha Pedersen, stifter af Plastic Change

Nu har organisationen fået 10,4 millioner kroner ekstra at boltre sig for af Velux Fonden og Villum Fonden.

- Plastic Change har på kort tid fået sat plastikaffald i havet på dagsordenen hos befolkningen, politikere og i virksomheder. Det er imponerende, og vi er glade for, at vi kan være med til at bakke op om de nye tiltag og løsninger, som Plastic Change sætter i søen for at afhjælpe et voksende miljøproblem, udtaler Mikkel Klougart, programansvarlig for miljøprogrammet hos Velux Fonden og Villum Fonden i en pressemeddelelse.

Plastic Change blev grundlagt 2014 og kæmper for en verden uden plastikforurening. Organisationen arbejder med at dokumentere problemet og formidle løsninger på, hvordan vi undgår at forurene.

Donationen er afgørende for Plastic Change, siger stifteren af organisationen, Henrik Beha Pedersen:

- Med den markante bevilling fra de to fonde får Plastic Change den styrke og rygrad, der gør, at vi kan engagere befolkninger og politikerne, så vi sammen kan påvirke industrien til at tage ansvar for, at produktionen ikke ødelægger kloden og dens ressourcer, siger Henrik Beha Pedersen.

Flere forskningsstudier anslår, at mennesker hvert år leder mellem 8-12 millioner ton plastik ud i havene.

I 2016 skrev TV 2 Lorry en artikel om fiskeskipperen Max Christensen, der fangede to fisk. De havde henholdsvis et plastikkrus og en øldåse i maven.

- Det svarer på til, at vi andre har slugt en 10 liters dunk, det har været træls for den. Det var den død af med tiden, siger Max Christensen til TV 2 Lorry. 

Se plastikken blive taget ud af fiskenes maver her:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik