For få fodboldbaner: Nu vil klubber spille i byens baggårde

Manglen på fodboldbaner i København er så stor, at flere fodboldklubber nu vil rykke træningen ud på byens pladser og ind i baggårdene.

De tre største fodboldklubber på Vesterbro, Nørrebro og Østerbro er så trætte af deres trængte træningsplads, at de har bedt Københavns Kommune om lov til at træne på de gade- og gård-fodboldbaner, der i forvejen findes i det københavnske bymiljø.

- Problemet er jo meget enkelt, vi har for lidt plads, siger formand for Vestebros største fodboldklub BK Vestia, Søren Vesterbæk, der godt ved, at kommunen vil have meget svært ved at finde nye store arealer til almindelige fodboldbaner.

quote Vi har børn og unge, der ikke kan komme til at spille fodbold, simpelthen fordi vi mangler banefaciliteter

Søren Vesterbæk, Formand, BK Vestia

BK Vestia har derfor peget på 8 forskellige steder rundt om på Vesterbro, hvor de godt kunne tænke sig at rykke de yngste medlemmers træning ud, til det de har tænkt sig at kalde for BroBold. Det samme har BK Skjold gjort for Østerbro, og Nørrebro United har fundet mulige spillesteder på Nørrebro.

Klubber har ikke plads til flere medlemmer

De fleste af stederne er offentlige pladser, skoler og baggårde, der i forvejen har mindre boldbure med grus- eller asfaltunderlag. Her vil klubberne have lagt kunstgræs på, så banerne minder mere om traditionelle fodboldbaner, og så vil de have sat lys op, så banerne kan bruges hele året rundt.

- Hvis vi får den her type baner, og dermed kan oprette mange flere hold, så kunne Vestia blive en klub, der er dobbelt så stor i løbet af relativ kort tid, siger Søren Vesterbæk.

Se indslag om fodboldklubberne i København, der desperat mangler fodboldbaner og gerne vil have lov til at træne på pladser og i baggårde.

BK Vestia må ofte sige til potentielle nye medlemmer, at de ikke kan starte i klubben, fordi der ikke er plads på banerne til at oprette nye hold. På både Østerbro og Nørrebro arbejder klubberne i stedet med ventelister.

- Vi har børn og unge, der ikke kan komme til at spille fodbold, simpelthen fordi vi mangler banefaciliteter. Og vi bliver endnu flere københavnere, så der bliver endnu flere i fremtiden, der ikke kan spille fodbold, hvis ikke vi prøver at tænke ud af boksen, siger Søren Vesterbæk.

quote Jeg ser gerne, at vi i løbet af ganske få år får lavet i hvert fald en 15-20 af de her baner

Jonas Bjørn Jensen, Politisk ordfører, Socialdemokratiet

Hver eftermiddag og aften bliver Vestias to 11-mandsbaner delt op i mange mindre felter, så alle klubbens 1150 spillere hver kan få et hjørne til at træne indersideafleveringer, dribleture og skud på mål et par gange om ugen.

- Vores spillere bliver i hvert fald teknisk gode til at spille i de små rum, fordi vi er rigtig mange på meget lidt plads.

Kommunen undersøger baneombygning

For at give spillerne lidt mere plads har Københavns Kommune netop afsat 500.000 kroner til en undersøgelse af, hvad det vil koste at ombygge de forskellige baner, og hvad der eventuelt måtte stå i vejen for det.

- Jeg ser gerne, at vi i løbet af ganske få år får lavet i hvert fald en 15-20 af de her baner, for det er nok den størrelsesorden vi skal op i, hvis det for alvor skal rykke i forhold til ventelister, siger politisk ordfører for Socialdemokratiet Jonas Bjørn Jensen.

Undersøgelsen, der også skal pege på eventuelle kritikere af at give banerne til fodboldklubberne, skal laves hurtigt, så borgerrepræsentation allerede til efterårets budgetforhandlinger kan beslutte hvilke baner, der eventuelt skal etableres allerede i starten af det nye år.

- Det betyder, at vi forhåbentlig allerede til udendørssæsonen, der starter i foråret 2020, kan have baner klar, som klubberne kan bruge til træning, siger Jonas Bjørn Jensen.

Banemangel er især et problem i hovedstadsområdet. 24 af de 30 kommuner i landet med mindst baneplads per indbygger ligger i TV2 Lorrys sendeområde.

Indbyggere per 11-mandsbane
Frederiksberg6498
København4987
Gentofte3957
Hørsholm3126
Rudersdal2825
Gladsaxe2680
Høje-Taastrup2304
Lyngby-Taarbæk2146
Ballerup2107
Herlev2056
Glostrup2056
Fredensborg2041
Rødovre2003
Hvidovre1978
Dragør1784
Tårnby1719
Furesø1711
Vallensbæk1665
Roskilde1652
Solrød1648
Greve1571
Halsnæs1564
Helsingør1526
Gribskov1526
Hillerød1378
Egedal1354
Ishøj1350
Frederikssund1333
DANMARK1251
Brøndby1180
Køge1167
Lejre1157
Stevns1085
Albertslund1072
Allerød1026

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik