Få syndsforladelse på busturen

Måske du kun er sammen med din kæreste, fordi han har penge, og du er løbet tør for SU. Eller også har du aldrig fortalt din mor, at Sloggi-trusserne i julegave hvert år havner hos Røde Kors. Fra i dag kan du sætte dig på bussens skriftesæde og lette samvittigheden.

Som en del af en kampagne for at gøre busturen bedre har transportselskabet Arriva i 103 busser i Storkøbenhavn installeret skriftesæder med notesbøger, hvor passagererne kan bekende deres synder på skrift, skriver metroXpress.
Forretningsudvikler Marianne Færch i Arriva forventer, at der bliver rift om pladserne:
»Busturen er en oplagt stund til at komme af med nagende hemmeligheder. Mange sidder måske og tænker på, hvilke historier de andre passagerer indeholder, og nu er der mulighed for at dele de tunge tanker med hinanden og stige af bussen let om hjertet.«
Men det er ikke kun i bussen, at skriftestolen er genopstået. Både hjemmesider på internettet, programmer i tv og toiletter på festivaler tilbyder folk at lette på samvittigheden i offentligheden.
Ifølge præster, sociologer og psykoterapeuter, som metroXpress har talt med, skyldes det, at etik og moral er oppe i tiden. Det er på mode at gå til bekendelse.
Men vi skal ikke regne med at få sjælefred af den grund.
»Jeg kan ikke afvise, at det giver en lettelse at betro sig på skrift i en bus. Men oplevelsen af at blive tilgivet kan en anonym betroelse næppe formidle,« siger præst og psykoterapeut Kirsten Sarauw til metroXpress.
Sociolog Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet er enig:
»Der er tale om en privatisering af det offentlige rum, hvor selv dybt personlige og intime forhold gøres til genstand for underholdning og for vores voyeurisme omkring det, som man tidligere holdt for sig selv,« siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik