For få nye virksomheder overlever i Køge

Køge Kommune halter efter både landsgennemsnittet og kommunerne i Region Sjælland, når det handler om at få de lokale iværksættere til at finde fodfæste. I alt etablerer iværksættere cirka 270 nye virksomheder om året i kommunen, men problemet er, at for få af virksomhederne overlever.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at den såkaldte etableringsrate i Køge i perioden 2002-2007 var på 52 procent, mens gennemsnittet i de øvrige kommuner på Sjælland var 57 procent. I samme periode lykkedes det de nye virksomheder i Køge at skabe 1,8 nye jobs, mens de tilsvarende tal for Region Sjælland var 2,6 nye job og på landsplan 3,0 pr. nyetableret virksomhed.
- Det er nogle tal, som ikke er tilfredsstillende, og det er baggrunden for, at vi nu er gået i gang med at belyse og analysere hele det her område, siger erhvervsservicechef i Køge Kommune, Rasmus Holst-Sørensen.
En foreløbig rapport, der netop har været til behandling af politikerne i kommunens økonomiudvalg, viser, at der i Køge mangler målrettet rådgivning til virksomhederne, når de er gennem selve etableringen.
Den kommunale rådgivning af iværksættere er i dag lagt under Købe Bugt Erhvervscenter i Greve, og opgaven udføres lokalt i Køge af foreningen Jobs and Society. Specielt Job and Society har gode resultater, men foreningen er kun i kontakt med 15 procent af de lokale iværksættere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik