Få bandedrab og drabsforsøg fører til sigtelse

Trods stor indsats på bandeområdet er der kun rejst sigtelse i hvert fjerde drab eller drabsforsøg i 2013.

I i alt 23 sager, der handler om personer, som enten er dræbt eller sårede, har politiet rejst sigtelser i seks tilfælde.

Sådan ser virkeligheden ud efter årets tre første måneder ifølge en opgørelse, som Rigspolitiet har lavet til Justitsministeriet.

Det efterlader 17 sager om drab eller drabsforsøg med alt fra knivstik til skud, hvor det endnu ikke er lykkes politiet at rejse sigtelser mod mulige gerningsmænd.

Ingen sigtelser i forb. m. drabssager

Hverken i sagen om drabet på den 19-årige Jonathan Taboryski, der blev skudt og mistede livet i Høje Gladsaxe, eller den 27-årige Zaid Mohammed Al-Kayssi, som døde efter at være blevet skudt to gange på klods hold på Finsensvej, er der rejst nogen sigtelser.

Men hvor der kun anholdes og sigtes få mistænkte for den alvorligste, personfarlige bandekriminalitet, er det faktisk lykkes at få varetægtsfængslet 112 personer i forbindelse med de i alt 35 skudepisoder i årets første måneder.

35 skudepisoder på åben gade, 184 beslaglagte skydevåben og 23 drab eller drabsforsøg i bande- og rockermiljøet er det blevet til ifølge rapporten fra Rigspolitiet.

644 sigtelser i alt

Flere bander i københavnsområdet har været særdeles aktive i 2013, hvor især den nyeste gruppering, Loyal to Familia, har skabt overskrifter med sigtelser for drabsforsøg og offentlige optrædener under grundlovsforhør af anholdte medlemmer, blandt andet ved retten i Frederiksberg.

Den overordnede indsats mod bander og rockere har ført til 644 sigtelser mod i alt 505 personer - næsten en tredjedel af de 1600 bandemedlemmer, som Rigspolitiet har registreret på landsplan, er altså sigtet som følge af politiets intensiverede indsats mod banderne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik