Eventyrlysten forsker bliver ny leder af Nationalmuseet

Rane Willerslev bliver ny direktør for Danmarks største og primære kulturhistoriske museum.

Professoren, forfatteren og samfundsdebattøren Rane Willerslev bliver ny direktør for Nationalmuseet.

Kulturminister Mette Bock (LA) har netop udnævnt den 45-årige professor til posten, skriver Kulturministeriet i en pressemeddelse.

- Mit mål er at udbygge museets faglige tyngde og frigive dets kreative energi, så det bliver et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende, siger han i pressemeddelslen. 

Røg svampe i radioen

Rane Willerslev har siden 2010 været professor i antropologi ved Aarhus Universitet, ligesom han fra 2015 har han også været adjungeret professor ved Oslo Universitet. Han har desuden været leder af Moesgaards etnografiske samling, ligesom han har været leder af det kulturhistoriske museum ved Oslo Universitet. 

Under sit ph.d.-studium ved Cambridge University tilbragte han tid som jæger i ødemarken, hvor han forskede i Jukagirernes liv.  

Men det var nok for en måneds tid siden, Rane Willerslev for alvor påkaldte sig offentlighedens opmærksomhed. I DR-radioprgrammet Operation Menneskejagt valgte han og medværten, antropologen Morten Nielsen at ryge pot og indtage svampe. Det blev for meget for DR, der valgte at fjerne programmet fra sine platforme, så det ikke længere kan høres. 

Bock: Den helt rigtige 

Svamperygningen til trods glæder kulturminister Mette Bock sig over at få en "stor og anerkendt kapacitet" som ny direktør.

- Rane Willerslev vil med sin store energi og idérigdom være i stand til at føre museet ind i en ny, nødvendig udvikling, hvor hans solide faglighed og analytiske sans på relevant vis kan tilføre museets forskning, bevaring og formidling et samtidigt og moderne tilsnit, siger hun.

Rane Willerslev tiltræder 1. juni.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

tivoli

Populær musical genopstår i Tivoli

Julevindue 1

Landets mest julepyntede vindue? Michael har brugt en uge og 1.500 kugler

20180511-071052-L-1920x1279we

Nørrebro-drengen Mads Mikkelsen erstatter Johnny Depp i storfilm

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere