Eufori ved retten: Aktivister frifundet for menneskesmugling

Københavns Byret har netop frifundet flere unge for menneskesmugling.

Sidste efterår strømmede et længe uset antal flygtninge op gennem Danmark. 

De gik langs motorvejene og forsøgte at komme på tog eller biler til Sverige. Andre tog sejlturen over Øresund. En tur som blandt andet 25-årige Annika Holm tilbød. 

- Vi er nødt til at hjælpe de her mennesker, og så må vi tage konsekvenserne bagefter, fordi konsekvensen af ikke at hjælpe de her mennesker er meget, meget større end de mulige konsekvenser, som vi står overfor, sagde Annika Holm i september sidste år til TV 2 Lorry. 

Her hjalp hun sammen med tre andre op mod 17 flygtninge til Sverige i en båd. Men det var ifølge anklageren i strid med Udlændingeloven, og derfor blev hun og tre andre tiltalt for menneskesmugling. En lovovertrædelse, der kan give op til to års fængsel. 

Tirsdag eftermiddag faldt der dom i sagen ved Københvans Byret, og her blev alle fire frifundet. 

En melding der har skabt en eurorisk stemning uden for retten, hvor de fremmødte falder hinanden om halsen af glæde, lyder det fra TV 2 Lorrys udsendte på stedet.

- Tak til alle de er mødt op i dag. Vi er her for at komme ud med et budskab, og det ville ikke give genlyd, hvis ikke det var for alle jer, der er mødt om for at bakke op om os. Vi er glade for at være blevet frifundet, men med al frygt for at lyde monoton, så er vi stadig ikke glade for, hvordan loven er skruet sammen, siger talsmanden for de fire frifundne på et pressemøde uden for retten. 

Se de frifundnes pressemøde foran retten her:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik