Etablering af letbane giver togbusser

Der kører togbusser på strækningen mellem Dyssegård og Bagsværd den kommende uge.

Først i 2025 åbner den kommende letbane, der skal gå mellem Ishøj i syd og Lyngby i nord.

Men allerede nu påvirker opførelsen af letbanen trafikken.

Fra den 22. april og frem til den 28. april indsættes der togbusser mellem Dyssegård i Gentofte og Bagsværd i Gladsaxe på strækningen, hvor S-togene linje B og Bx kører normalt.

Det skyldes det forberedende arbejde til etableringen af Hovedstadens Letbane, oplyser DSB.

Der har kørt togbusser på dele af strækningen siden den 12. april.

Her ses S-togsnettet i København.
Her ses S-togsnettet i København.
Foto: DSB

Det skyldes blandt andet, at man er i gang med at bygge en gangtunnel ved Buddinge Station i Gladsaxe. Den bliver et af de allerførste tegn på Hovedstadens Letbane i gadebilledet.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at vi er nødt til at genere kunderne seks dage mere end oprindeligt varslet. Det skyldes, at det har vist sig mere udfordrende at forbinde den gamle konstruktion med den nye tunnel, siger projektdirektør Patrik Magnusson ved Hovedstadens Letbane.

- Vi bestræber os altid på at informere så præcist som muligt om konsekvenserne af anlægsarbejdet, så passagerer, bilister og andre berørte kan indrette sig bedst muligt i forhold til generne. Indimellem kan vi dog ikke undgå, at arbejdet trækker lidt længere ud end planlagt, mens det andre gange er muligt at blive hurtigere færdige. Derfor har vi også en tæt dialog med både DSB og Banedanmark med henblik på at mindske generne mest muligt, siger han.

Gangtunnelen vejer 600 ton og bliver 30 meter lang.

Her ses de første synlige tegn på letbanen ved Buddinge Station.

Skal du længere end Buddinge i retning mod København, kan du fra tirsdag den 23. april til og med lørdag den 27. april kl. 10, med fordel skifte til togbus på Stengården.

Mellem tirsdag d. 23. til og med fredag d. 26. april, kører linje Bx mellem Høje-Taastrup og Klampenborg. I resten af perioden kører linje Bx ikke.

Andre strækninger har været ramt af sporarbejde - Sådan kører togene efter påske:

  • Mellem Ringsted og København H indsætter DSB et nyt hurtigtog fra onsdag den 24. april. Det betyder, at kunderne fra Ringsted får flere afgange og siddepladser.
  • Mellem Næstved og København H kører togene fra onsdag den 24. april igen via Ringsted i stedet for en omvej via Køge. Det sparer kunderne, der pendler fra Nykøbing F, Vordingborg eller Næstved til København for mere end 45 minutters rejsetid dagligt.
  • Der kører igen tog til og fra Glumsø fra onsdag den 24. april. Det sparer kunderne fra Glumsø for 20-30 minutters rejsetid dagligt.
  • Mellem Sorgenfri og Gentofte kører S-togene igen fra tirsdag den 23. april.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik