Et tricktyveri og tre forsøg i Nordsjælland – på syv timer

I både Gentofte og Hørsholm blev tre kvinder og en mand udsat for tricktyve. Kun i et af tilfælde lykkedes det.

Hele fire gange var der tricktyve på spil i Nordsjælland onsdag. 

Første gang var klokken 11.33, da en 92-årig kvinde blev opsøgt af to gerningsmænd på vej fra supermarkedet til sit hjem på Smakkegårdsvej i Gentofte. Tyvene viste hende et landkort og forsøgte at spørge efter en adresse og forsøgte undervejs at stjæle hendes dankort. Det lykkedes ikke.

Klokken 14.14 var den gal igen – denne gang i Hørsholm, hvor en 83-årig kvinde havde købt ind i Netto på Duevej og ved sin bopæl i plejeboligerne Sophienlund blev opsøgt af to en mand og en kvinde, der holdt et stykke papir op mod hendes hoved og spurgte efter en læge. Begge virkede ganske insisterende, men forsvandt dog, da hun var kommet ind i sin bolig. Intet blev stjålet fra kvinden.

Nordsjællands Politi efterlyser nu de to tricktyve. Manden beskrives som 50-55 år gammel, 165-175 cm høj, østeuropæisk, fedladen, brunt hår, glatbarberet og velsoigneret. Han talte et fremmedsprog og var pænt klædt i lyseblå vindjakke og med hovedbeklædning. Han medbragte en mappe i A4-størrelse med papir. Kvinden beskrives som 45-50 år og almindeligt bygget. Hun talte også fremmedsprog, havde sort mellemlangt hår og bar en blålig jakke.

Forsøgte at stjæle fra taske 

En 85-årig kvinde fra Gentofte anmeldte klokken 14.25, at hun efter at have været ude at handle blev passet op af to mænd i sin opgang på Søgårdsvej. Først rettede den ene gerningsmand henvendelse til hende, idet han viste hende en avis. Da kvinden forsøgte at skubbe ham væk, kom den anden gerningsmand ind, og de forsøgte nu begge at stjæle fra hendes taske. Det lykkedes ikke.

Den ene mand beskrives som 45-50 år gammel, 165-170 cm høj, almindelig af bygning, kort brunt hør. Han talte fremmedsprog. Den anden mand var 45-50 år gammel, 175-180 cm høj, kraftigt bygget, brunt hår og iført brunt tøj.

Stjal kreditkort - og misbrugte det

Fjerde gang havde to tricktyve held med sig, da de klokken 18.48 kontaktede en 84-årig mand fra Gentofte, der sad i sin bil på Lyngbyvej. De ville have ham til at skrive under på et stykke papir, og manden opdagede derefter, at hans kredit var stjålet, og at der var hævet på det.

Gerningsmændene i den sag beskrives som: Mand, østeuropæisk udseende, 170-175 cm høj, almindeligt bygget, brun i huden, sort hår og medbringende en avis og en kuglepen. Den anden mand var også østeuropæisk udseende og almindeligt bygget. 

Har du set nogle af gerningsmændene, kan Nordsjællands Politi kontaktes på telefon 114.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik