Ét hospital skiller sig ud: Stor forskel på overbelægning

Nordsjællands Hospital har i hele 2016 kæmpet en hård kamp mod overbelægning, men problemet er fortsat ind i 2017.

I Region Hovedstaden er der politisk fokus på udfordringerne på Nordsjællands Hospital. For det er langt fra kun på akutafdelingen, at personalet har meget travlt. For på flere andre afdelinger på  hospitalet må personalet også her løbe ekstra mange meter i hverdagen for at få det til at hænge sammen.

Ved siden af problemerne på akutmodtagelsen kæmper Nordsjællands Hospital også en kamp mod overbelægning. Overbelægning er antallet af patienter kontra graden af disponible senge på en given hospitalsafdeling.

Inden for det medicinske område havde Nordsjællands Hospital sidste år overbelægning i fire af årets 12 måneder, og til sammenligning oplevede ingen af regionens øvrige hospitaler overbelægning på det område. 

I budgetaftalen for 2017 fremgår det ellers, at der fortsat skal være politisk fokus på udviklingen, så der ikke opstår overbelægning på de medicinske afdelinger. Men det har ikke været tilfældet på Nordsjællands Hospital, for i januar 2017 var der igen overbelægning i afdelingen, viser tal fra Region Hovedstadens sundhedsudvalg.

Det samme billede tegner sig på flere andre områder på hospitalet, hvor der især er problemer på afdelingerne Gyn/obs og Neurologi. Her er den kedelige tendens også fortsat ind i 2017.

På positivsiden oplevede ingen af hospitalerne overbelægning på akut-, kirurgi- og børneafdelingen, viser tallene, som er opgjort fra 2016 samt januar 2017.

Herunder kan du sammenligne overbelægningen på hospitalerne i Region Hovedstaden. 

Afdeling: Medicin

Afdeling: Neurologi

Afdeling: Gyn/obs (gynækologi og obstetrik)

* Data fra Sundhedsplatformen indgår ikke i datagrundlaget. Det betyder, at data fra Herlev kun indgår til og med april 2016 og data fra Rigshospitalet indgår til og med oktober 2016. Kilde: Sundhedsudvalget

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere