Et godt værn mod juletyvene: Sådan undgår du indbrud

Helligdagene er ikke hellige for de langfingrede gæster. Tværtimod. Indbrudstyvene har ekstra travlt i jule- og nytårsdagene. Det samme bør de gode naboer have, lyder opfordringen fra GF Forsikring i Roskilde.

I juledagene står mange sjællandske hjem tomme, mens man besøger familien eller er bortrejste. Men mens mange nyder julemaden i familiens skød eller roen under sydens sol, er der en bølge af indbrud, der skyller ind over de forladte hjem.

Tal fra Rigspolitiet og forsikringsbranchen viser, at der sker en firedobling i antallet af indbrud alene i juledagene sammenlignet med resten af året. - Men man kan selv gøre en indsats for at minimere risikoen, fortæller Susie Uldall Klausen, forretningsfører hos GF Forsikring i Roskilde.

Nemme og effektive råd

- Man kan gøre meget for at dæmme op for indbruddene og gøre det mindre attraktivt for tyve at bryde ind.

Det handler om, at få huset til at se beboet ud, når man ikke selv er hjemme, siger Susie Uldall Klausen, som opfordrer borgere til at forklæde det tomme hus.

- Der er mange måder at gøre det på. Det er altid godt med tændt lys, og her kan man bruge tidsindstillede kontakter, så lys og lamper tændes og slukkes på bestemte tider af døgnet. Samtidig er et godt våben mod indbrud naboens årvågenhed, og det er lige før, at en opmærksom nabo er det vigtigste.

- Er der noget indbrudstyve ikke bryder sig om, så er det en nysgerrig nabo, der holder skarpt øje med nabolaget. Det handler både om, at man lige holder øje med naboens hus, men også, at man som udrejsende får sin nabo til at parkere bilen i indkørslen. Så ser det i hvert fald ud, som om der er nogle hjemme, lyder et af flere råd fra Susie Uldall Klausen, som samtidig anbefaler, at man står sammen i nabolaget.

- Lav aftaler med hinanden. Et godt og tæt samarbejde naboer imellem er guld værd i kampen mod indbrudstyven, slutter Susie Uldall Klausen.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd kan indbrudsfrekvensen sænkes med en fjerdedel ved organiseret nabohjælp og sidegevinsten er i den forbindelse, at naboer vil opleve en større grad af tryghed.

Gode råd til at stoppe indbrudstyven:

• Sørg for at alle vinduer er lukkede og forsvarligt tilhaspede.
 
• Udskift låsene hvis de er gamle og nemme at bryde op.
 
• Sørg for at der også er låse på indersiden af fx terrassedøre. Tyven har ofte brug for flere flugtveje.
 
• Installér tænd/sluk-ure i boligen.
 
• Fortæl naboerne at du er bortrejst. Giv dem dit telefonnummer; og få naboen til at holde øje med dit hus.
 
• Få naboerne til at parkerer i din indkørsel og tømme din postkasse.
 
• Lås alle haveredskaber og andet værktøj forsvarligt inde, mens du er bortrejst.
 
• Skriv aldrig på din Facebook-profil at du er bortrejst, da tyven kan kigge med. Vær også varsom med at bruge applikationer som "places" på Facebook, som afslører, hvor du er henne i verden.
 
Få flere gode råd på www.gfforsikring.dk/forebyg-skader/indbrud-i-dit-hjem 
eller på nabohjælp.dk

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik