Erik Skovs honorar blev til en kassekredit

Mange projekter var i støbeskeen, men ingen køb blev til noget. Alligevel modtog Erik Skov millionbeløb.

En ekstremt presset privatøkonomi gjorde, at en aftale med et ejendomsselskab om formidling af salg af selskabets byggeprojekter udviklede sig fra at være en honorar-aftale til at være en slags kassekredit for Erik Skov Pedersen.
Den 48-årige erhvervsmand fik i løbet af godt to år udbetalt millionbeløb som forskud på forventede handler, og han forklarede torsdag, da bedragerisagen mod ham begyndte i Retten i Lyngby, at hans forhold til investeringsselskabet udviklede sig til en slags kassekredit eller lån.
Det hele ramlede i januar i år, hvor ejendomsselskabet KJ Ejendomsinvest meddelte Erik Skov Pedersen, at hans løbende udbetalinger oversteg de 3,7 millioner kroner, som han kunne forvente i honorar for det seneste projekt.
Han har indrømmet dokumentfalsk og bedrageri for 2,4 millioner kroner over for KJ Ejendomsinvest i forbindelse med forfalskede købsaftaler på 92 ungdomsboliger i Roskilde, 23 rækkehuse i Glostrup og et privathospital i Brøndby.
Anklager Betina Engmark, Nordsjællands Politi, vil have ham dømt for bedrageri i mindst to tilfælde til, hvor han fik ejendomsselskabet til at udbetale sig tre millioner. Det vil Erik Skov Pedersen frifindes for.
Imidlertid tyder det på, at der også var uregelmæssigheder med nogle dokumenter i forbindelse med salget af Rævehøjparken i Lyngby og et projekt på Artillerivej i København.
Anklageren vil bevise, at Erik Skov Pedersen gav KJ Invest indtryk af, at rigmanden Jesper Reinhardt var interesseret i at købe Rævehøjparken, og at han var ved at danne et investeringsselskab til opgaven.
Hårdt presset af Betina Engmark indrømmede han, at han havde lavet papirer til en aktieoverdragelseaftale, inden han overhovedet havde taget kontakt med Reinhardt.
Papirerne var udformet, som om de kom fra et kendt advokatfirma, men det skete ikke efter aftale med advokatfirmaet. Erik Skov Pedersen indrømmede at have lavet noget fiktivt.
- Men planen med det her er ikke at lave svindel. Det ville være snothamrende dumt. Der ville kun gå få dage, før det ville komme frem, at det var fup og fidus, sagde Erik Skov Pedersen.
/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik