Erhvervsminister vil skrue ned for risikolån i København

Erhvervsminister Brian Mikkelsen opfordrer kreditinstitutter til at udvise forsigtighed ved udlån i storbyer.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) opfordrer realkreditinstitutterne til at begrænse udlån med høj risiko i København og Aarhus.

- Kreditinstitutterne bør udvise særlig forsigtighed ved udlån i vækstområder, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Realkreditinstitutterne låner i stigende grad ud til familier i København og Aarhus, hvor den samlede gæld udgør mere end fire gange familiens indkomst.

Færre risici

I mange tilfælde sker det derudover i kombination med lånetyper med variabel rente og afdragsfrihed, fremgår det af pressemeddelelsen.

Regeringen ønsker på den baggrund, at realkreditinstitutterne strammer op på udlån i storbyerne.

Ifølge erhvervsministeren bør kreditinstitutterne maksimalt yde 15 procent af deres nye lån i disse områder til familier, hvor gælden er fire gange større end indkomsten, og hvor lånene ydes med afdragsfrihed eller variabel rente.

- Jeg forventer, at dette styresignal reducerer opbygning af store risici i institutterne og dermed mindsker sandsynligheden for, at yderligere indgriben bliver nødvendig, siger Brian Mikkelsen.

Nykredit: Vi skal være opmærksomme

Det Systemiske Risikoråd, der er et rådgivende organ, har i en henstilling til regeringen peget på risikoen ved den høje andel af risikolån i vækstområder.

Og signalet er blevet hørt af et af institutterne.

- Der er fart på i storbyerne disse år, så det er vigtigt, at vi som kreditgivere er ekstra opmærksomme, siger Søren Holm, koncerndirektør i Nykredit, i en skriftlig kommentar. 

- Vi vil altid gerne kunne stille op med lån til vores kunder, men det skal ske på en ansvarlig måde. 

- Forslaget fra Det Systemiske Risikoråd og regeringen er fint i tråd med dette, siger Søren Holm.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik