Foto: media.opel.com

Foto: media.opel.com

Foto: media.opel.com

1 af 3

Erfaren Stenløse-ingeniør tog rally-sejr

Line Lykke Jensen fra Stenløse tog sammen med hendes makker, Jacob Madsen, endnu en spektakulær sejr i deres Opel ADAM.

Den 20-årige komet fra Dianalund er dansk rallysports store håb, og i weekenden cementerede han alle forventningerne ved sammen med sin erfarne codriver Line Lykke Jensen fra Stenløse at tage endnu et stort skridt mod Danmarksmesterskabet i Rally i mesterskabet for tohjulstrukne biler under 1600 ccm.

Ved mål i Anderup El Rally på  Vestfynske landeveje var Jacob Madsen og Line Lykke Jensen 46 sekunder foran nummer to, og i løbets samlede resultat kørte de i kamp med mange firehjulstrukne biler med 100 hestekræfter mere deres Opel ADAM R2 ind på en sensationel fjerdeplads ud af 68 startende mandskaber.

Det skriver Opel Danmark i en pressemeddelelse.

- Det er sindssygt dejligt. Det havde jeg ikke regnet med, for der var mange hurtigere biler på startlisten, kommenterede Jacob Madsen ved mål.

- Det er den fedeste følelse, for at blive nr. 4 generelt havde jeg ikke turdet tro på, lød det fra Line Lykke Jensen, der til daglig er ingeniør og bor i Stenløse.  

For en uge siden viste Line Lykke Jensen og Jacob Madsen de samme takter, da de i første afdeling af den prestigefyldte rallysprintserie Yokohamamesterskabet kørte den lille Opel ind på førstepladsen foran den tidligere danmarksmester Jørgen Hansen i en Porsche 997 GT3 Cup-racer.

Resultaterne peger mod en international karriere, og Jacob Madsen bekræfter, at der arbejdes i den retning:

- Opel i Tyskland er interesserede i, at vi til næste år kører en fuld sæson i europamesterskabet i rally for juniorer, og senere på året skal vi køre to EM-løb som forberedelse,” fortæller Jacob Madsen.

Næste afdeling af danmarksmesterskabet i rally køres lørdag den 25. juni på landevejene omkring Slagelse.

Fakta om DIF Danmarksmesterskabet.

DIF Danmarksmesterskabet 2WD 0-1600, også kaldet R2 klassen, er for tunede standardbiler med to-hjulstræk med en motor uden turbo på maksimalt 1,6 liter slagvolumen. I R2 udgaven af en Opel ADAM ligger en 1,6 liters motor fra en Opel Astra. Bilen bygges af Holzer Motorsport, der er Opels partner på rallysiden i Tyskland. Den har en 1,6 liters motor på ca.190 hk, fem trins sekventiel gearkasse og vejer 1080 kilo.