Er sygehusene gode nok i Region Sjælland?

Følg med når vi på søndag d. 5. november inviterer spidskandidaterne fra Region Sjælland til debat om sygehuse, sundhed, lægemangel og meget andet.

21. november skal du ikke bare stemme til kommunalvalget, men også til Regionsrådsvalget. Og bor du i Region Sjælland, er der god grund til at følge med i vores live-debat på søndag klokken 19.30, hvor vi afsætter hele vores nyhedsudsendelse til debat. Det er regionerne, der står for at drive vores sygehuse og for at aflønne de praktiserende læger, og der er udfordringer nok i Region Sjælland.

Undersøgelser viser, at regionen lige nu mangler 120 speciallæger, 40 reservelæger og 17 praktiserende læger. Samtidig er Region Sjælland den region i Danmark, der har den dårligste overlevelse, når det kommer til kræftpatienters overlevelse fem år efter de blev syge, mens regionen deler sidstepladsen med Region Nordjylland, når det gælder overlevelse blandt behandlede hjertepatienter.

I kulissen lurer endnu en udfordring. For den 25. november – 4 dage efter valget – skal alle Region Sjællands sygehuse implementere det nye it-system Sundhedsplatformen. Sundhedsplatformen er det seneste år blevet taget i brug i Region Hovedstaden med store problemer til følge. Læger og klinikchefer har klaget over, at de nu bruger langt mere tid på at klikke sig igennem systemet og derfor har mindre tid til at tilse patienter.

Borgerne i Region Sjælland har landets laveste middellevetid, de er de mest syge og det kan mærkes hos de praktiserende læger, som er de mest travle i hele landet. De har simpelthen flere patientkontakter hver dag end lægerne i andre regioner.

REGIONAL UDVIKLING

Heldigvis er der også gode nyheder. Region Sjælland er den region i landet med den laveste ledighed og væksten har også været rigtig god i de seneste år. Der er kort sagt skabt masser af arbejdspladser. Men der er udfordringer i fremtiden, for alt for mange unge i Region Sjælland får ikke en uddannelse og sygefraværet er landets højeste.

Både sygehuse, sundhed og regional udvikling er noget regionerne tager sig af. På søndag d. 5 november skal ni spidskandidater stå på mål på de beslutninger, der er truffet de seneste fire år og ikke mindst kan du høre, hvad de har tænkt sig at gøre ved de mange udfordringer. Debatdeltagerne er Jacob Jensen, der overtager spidskandidatposten fra den nuværende Regionsrådformand Jens Stenbæk. Socialdemokraten Heino Knudsen er også ny som spidskandidat og går efter formandsposten. Med i studiet er også Peter Jacobsen fra Dansk Folkeparti, Egon Bo fra Liberal Alliance, Tina Boel fra SF, Enhedslistens Bruno Jerup, de konservatives Christian Wedell-Neergaard, Anne Møller Ronex fra de Radikale og Theresa Dall Helth fra Alternativet.

Debatten kan følges direkte på TV2 og på Lorry+ klokken 19.30. Den kan også streames live på tv2lorry.dk/live.

Har du ikke mulighed for at se debatten direkte kan du efterfølgende finde den her, hvor du også kan læse mere om alle de kandidater, der stiller op til Regionsrådets 41 pladser. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik