Er du i julestemning? Nu er de første julemarkeder åbnet

Kæmpe juleudstilling åbner endnu engang i Hillerød. Det er butikskæden Plantorama, der i alle sine 11 butikker koldstarter julestemningen med brændte mandler og masser af pynt.

Nu det jul igen, og nu det ju... - vent lige! 

Solen skinner, luften er stadig mild, og der er faktisk mere end to måneder til juleaften.

Ikke desto mindre har Plantorama endnu engang kickstartet julestemningen før tid - noget før tid, vil nogen mene - og lokker i denne weekend kunderne ind med søde duftskyer fra friskbrændte mandler.

quote Vi solgte 28 kilo brændte mandler alene i går

Carina Nielsen, salgsleder

I Hillerød åbnede 4000 kvadratmeters juleudstilling fredag, og her kan du få alt fra kunstige juletræer til lyskæder og gør-det-selv ting.

- Oktober er måske lidt tidligt, men vi vil gerne gøre udstillingen rigtig flot, og vi vil gerne give institutioner og andre butikker mulighed for tidligt at blive inspireret, siger salgsleder Carina Nielsen.

Mere jul for hvert år

Plantoramas juleudstilling er, ifølge dem selv, mere end bare et salgsvindue. Det er nærmest en hel lokal begivenhed.

- Vi kan selvfølgelig se på tallene, at kundestrømmen vokser, men vi kan også se i udstillingen, at mange familier besøger os for bare at se udstillingen. Det samme gør skoler og institutioner fra Hillerød, der tager børnene med herind, siger Carina Nielsen.

Arbejdet med udstillingen starter allerede henover sommerferien, hvor de første varer bliver pakket ud. Derfra starter en kæmpe opgave med at koordinere udstillingen på tværs af huset.

Hver afdeling har sit eget tema, og hver uge udvikler udstillingen sig efter en nøje tilrettelagt drejebog.

Efter hver udstilling evaluerer butikken, og her tegner sig efterhånden et mønster i konklusionerne:

- Efter 2017 konkluderede vi: endnu mere, endnu større. Sådan har det været i Hillerød, siden vi havde den første juleudstilling i 2012; mere jul for hvert år, siger Carina Nielsen, salgsleder i Plantorama Hillerød.

Nye trends

Kunstige juletræer, lyskæder og dekorationsler er varer, der går igen år efter år, men der er også nye trends på julemarkedet.

- Noget nyt er måske farverne. Der er meget i mørkeblåt og rosa og meget med nøddeknækker figuren. Ellers er der selvfølgelig meget i de traditionelle røde og hvide farver, siger Carina Nielsen.

Nogle ting ændrer sig dog aldrig. For eksempel at brændte mandler hænger uløseligt tæt sammen med jul. Det er en tradition, som kunderne tilsyneladende heller ikke er trætte af.

- Vi solgte 28 kilo brændte mandler alene i går (lørdag red.), siger Carina Nielsen.

Se billeder af den flotte juleudstilling her:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik