Er det her Danmarks smukkeste job? Michael river sandet, mens du sover

Meget tidligt hver morgen finder man Michael Krogh på Køges strande. Her samler han skrald og gør sandet indbydende til dagens badegæster.

Bag molerne, lystbådenes master og bølgeskvulp ved Køge Marina finder man Køge Nordstrand.

Her er der sirlige hjulspor og hverken huller eller affald i sandet, og det skyldes én særlig mand, der kører rundt i en grøn John Deere-traktor, før de fleste får sko på. 

Allerede klokken 05.00 sørger Michael Krogh nemlig for, at Køge Strand tager sig ud som selveste Miami Beach.

I hvert fald næsten.

Og selvom han gør rent efter alle andre, så er det faktisk ikke det værste job, man kunne forestille sig, forsikrer han:

- Man kan vel næsten ikke andet end at elske sit job, vel?, siger han, da TV 2 Lorry møder ham til solopgang over Køge Bugt. 

- Det bedste ved mit job er, at jeg er ude i naturen, som jeg oplever fra morgenstunden, når solen står op og vandet er stille. Det er ren nydelse, siger han. 

Mød Michael Krogh i videoen her og vurder selv, hvorvidt der er tale om Danmarks smukkeste kontor:

 

Fedtemøg er det største problem

Man har fra politisk hånd besluttet i Køge Kommune, at stranden skal være pæn og ren. 

Det skyldes blandt andet et problem med tang og såkaldt fedtemøg, der skylder op på den ellers smukke strand, når vinden kommer fra vest. 

Problemet med de ildelugtende alger strækker sig langs hele kysten, og mens man i Greve Kommune længere oppe i bugten rengør området med maskinen "Fedtegraven", så kører Michael altså med "Tangloppen" i Køge. 

En positiv bivirkning er, at oprydningen har en præventiv effekt på skovsvinene, påpeger Michael Krogh:

-  Det er en dominoeffekt. Ved at jeg kører her og samler skrald op om morgenen, animerer vi folk til at smide mindre, siger han. 

Han er ellers ganske uforstående over for, at nogen ikke passer bedre på naturen og benytter de mange skraldespande, der står langs sivkanten i området:

- Der er flasker, badebukser, håndklæder, legetøj fra børn, alt muligt, siger han.

- Jeg synes, det er underligt, at folk forlader stranden og så lader badebukser og håndklæde ligge. Man må håbe, de har andet tøj med, så de ikke går nøgne hjem, smiler han. 

 
 
Foto: Frederik Alexander Vording - TV 2 Lorry

Highfive til Michael

Generelt er de fleste dog fine til at rydde op efter sig, påpeger han, så stranden i Køge er oftest pæn.

Michael har da også et par gange modtaget rygklappere fra besøgende:

- Nogen giver mig en highfive. Og det gør jo, at man får mere arbejdsglæde, siger han. 

- Jeg havde en borger, som henvendte sig til mig en dag og sagde: "Det bliver så flot, så jeg tør næsten ikke at gå herned!".

Michael Krogh og hans kollegaer kører på stranden mellem 1. april og 30. september, hvor du altså har mulighed for at give dem et rygklap eller blot nyde den smukke udsigt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik