Er de unge så dovne, som vi går og tror?

Der har gennem de seneste år været meget diskussion omkring unge, og hvordan de skal defineres. En del mener, at den nye generation af unge er dovne og uengagerede, men passer det?

Søger man på ’Ungdommen’ på nettet er størstedelen af søgeresultaterne artikler med negative synspunkter på vores generation af unge. 'Ungdommen i dag er en generation af brokkehoveder', og 'Ungdommen vil ikke blive til noget', er blot få af flere kritiske indlæg, der retter en løftet pegefinger mod ungdommen.

Disse artikler giver de yngre et dårligt ry og får dermed mange til at danne sig et dårligt og generaliserende billede af den nye generation.  

'De unge er ikke dovne'

Ifølge Karen Lumholt, som er talskvinde for Familiepolitisk Netværk og har arbejdet med unge de sidste 25 år, er den yngre generation ikke doven, men de har ikke haft muligheden for at lære ting, som kan bruges i praksis i den virkelige verden.

quote Det er ikke de unge, der er dovne, men deres forældre der har haft for travlt til at inddrage dem og lære dem nogle ting.

Karen Lumholt, talskvinde for Familiepolitisk Netværk 

- Det er ikke de unge, der er dovne, men deres forældre der har haft for travlt til at inddrage dem og lære dem nogle ting.

Giver curlingforældre skylden

Lumholt giver altså curlingforældrene skylden for denne ”dovenskab”.

Modsat Karen Lumholt mener mange af de unge selv, at de ikke er lade. De mener, de er misforståede, og at grunden, til at de ældre har dette forvrængede billede af dem, er, fordi den ældre generation har svært ved at følge med. Dette er blandt andet på grund af det store spring i teknologiens udvikling. Derudover er der i dag ikke en fælles interessesag, som alle de unge samles om og kæmper for. Derimod har de flere forskellige interesser, da de har fået mere frihed og støre muligheder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Kim Christiansen, politidirektør hos Københavns Vestegns Politi

Millionær fra Ishøj efterlod kæmpe arv til politiet: ”Det er meget usædvanligt”

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere