Entusiaster vil åbne flyværksted i gammel hangar

Et åbent flyværksted, hvor entusiaster giver nyt liv til gamle maskiner, er på vej på Flyvestation Værløse.

Foreningen Værløse Flyvehistorisk Hangar har skrevet under på en aftale, der skal omdanne den store Hangar 2 til et rum for levende minder om flyvestationens fortid.

quote Hangar 2 er omdrejningspunktet for hele den kulturoplevelse, vi drømmer om, at flyvestationen fortsat skal være. Hvor vi mindes den specielle historie og samtidig giver den videre til nye generationer.

Søren Pedersen, Formand, Værlæse Flyvehistorisk Hangar

- Hangar 2 er omdrejningspunktet for hele den kulturoplevelse, vi drømmer om, at flyvestationen fortsat skal være. Hvor vi mindes den specielle historie og samtidig giver den videre til nye generationer. Derfor er vi i foreningen simpelthen så glade for, at det er lykkedes at få en aftale på plads, siger Søren Pedersen, der er formand for Værløse Flyvehistorisk Hangar.

Foreningens drøm er at skabe et arbejdende værksted, hvor alle har mulighed for at komme forbi og følge arbejdet med at restaurere museumsfly, vedligeholde veteranfly og i øvrigt gå på opdagelse i skiftende udstillinger.

Med som underskrivere på aftalen er Freja Ejendomme, der er statens ejendomsselskab, samt Furesø Kommune.

Freja Ejendomme har indgået en betinget købsaftale med Furesø Kommune om, at kommunen køber Hangar 2 inden for de næste fem år, og i denne periode giver kommunen så foreningen ret til at anvende hangaren og selv at overtage den, hvis foreningen kan skaffe pengene. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik