Ensomme unge i Roskilde får nyt værested

Ensomme unge i Roskilde får et nyt tilbud, når værestedet Plexus mandag slår dørene op.

Roskilde får nu et tiltrængt værested for ensomme unge mellem 20 og 35 år. Værestedet hedder Plexus og drives af Ungdommens Røde Kors i samarbejde med Egmont Fonden.

Plexus bygger på et ung-til-ung princip, hvor lysten til at involvere sig er det vigtigste. De frivillige skal skabe trygge rammer, så de unge føler sig velkomne og set.

- I Plexus taler vi ikke om diagnoser. Det er unge mennesker, der bliver mødt i øjenhøjde af andre unge mennesker. Det handler om at styrke deres sociale kompetencer, så de har nemmere ved at indgå i fællesskaber, siger Anne Boje Hansen, der er formand for Plexus i Roskilde.

De frivillige er hverken behandlere eller terapeuter, men helt almindelige unge mennesker, som gerne vil hjælpe andre med at lære nye mennesker at kende.

En analyse af Mary Fonden viser, at flere end 60.000 danske unge mellem 16 og 29 år er ensomme.

Roskildes socialdemokratiske borgmester Joy Mortensen er opmærksom på problemet med de ensomme unge.

- Jeg vil byde Ungdommens Røde Kors' projekt Plexus hjertelig velkommen. Der er rigtig mange unge, der bor og uddanner sig i Roskilde, men ikke alle er en del af de sociale fællesskaber, siger Joy Mogensen og fortsætter:

- Stor ros til de frivillige i Plexus, som hjælper ensomme unge med at komme ud blandt andre og opleve den accept, som er så vigtig for at trives og udvikle sig.

Det er gratis og anonymt at bruge Plexus, der kommer til at have åbent mandag og tirsdag fra 17-21.30.

Der findes allerede Plexus-væresteder i København og Aarhus.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik