Ensomme Patrick fik 10.000 nye venner: Nu vil han gå til Kina

Patrick Cakirli kom ud af ensomheden med en desperat besked på de sociale medier. Nu vil han gå til Kina alene for at sætte fokus på ensomhed.

Patrick Cakirli havde det elendigt og følte sig helt alene i verden, da han i december tog en drastisk beslutning.

Han skrev en besked på det sociale medie Jodel:

quote Nu ved jeg, at jeg har mange mennesker, der vil mig det godt, som jeg kan række ud til, og det havde jeg ikke før.

Patrick Cakirli

"Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den sværeste periode i mit liv. Jeg sidder på trapperne foran rådhuset fra klokken 14 til 20. Jeg har sorte bukser og en Northface taske på."

Kort efter dukkede der 17 fremmede op - og den oplevelse ændrede hans liv.

De 17 personer besluttede den aften at gøre noget for andre ensomme unge. Det er blevet til Facebook-gruppen "Smilet", der godt et halv år senere har over 10.000 medlemmer, der holder arrangementer og støtter hinanden.

En tre-årig vandretur

Nu har Patrick Cakirli fået endnu en vild idé: Han vil gå 20.000 kilometer til Kina. Turen vil tage ham mindst tre år, og han planlægger at starte den 7. december - et år efter han skrev den skæbnesvangre besked ud på Jodel.

- Jeg fik idéen for nogle år siden, hvor jeg ikke var tilfreds med, hvem jeg var blevet som voksen. Jeg har nogle ting, jeg gerne vil bearbejde, som for eksempel min dårlige selvtillid og mit selvværd. Jeg håber, turen kan være med til at skabe fokus på ensomhed og tabuisering i samfundet, siger han til Go' Morgen Danmark. 

Disse lande skal Patrick gå igennem:

- Danmark
- Tyskland
- Tjekkiet 
- Østrig
- Slovakiet
- Ungarn
- Serbien
- Bulgarien
- Tyrkiet
- Iran
- Pakistan
- Indien
- Bangladesh
- Myanmar
- Thailand
- Laos
- Vietnam
- Kina

Turen går han som udgangspunkt alene, men han har planer om at bo på fremmede menneskers sofa igennem hjemmesiden Couchsurfing eller i sheltere. Men hvis man har lyst til at vandre med ham i en periode, skal man bare kontakte ham på hans Facebook-side: "Fra Danmark til Kina".

Forskel på alenetid og ensomhed

Patrick Cakirli har erfaring med at vandre: Tidligere på året gik han fra København til Aarhus i selskab med andre ligesindede.

Nogle undrer sig måske over, hvorfor en tidligere ensom fyr nu opsøger alenetid på en tre-årig vandretur. Men det giver mening for Patrick:

- Jeg finder en indre ro ved at gå. Jeg kan sætte mig selv på pause, melde mig ud af samfundet for en stund og kun fokusere på én ting: At nå et mål, siger han til Go' Morgen Danmark. 

- En journalist spurgte mig, hvorfor jeg opsøgte ensomheden med sådan en tur. Men sådan er det ikke. Nu ved jeg, at jeg har mange mennesker, der vil mig det godt, som jeg kan række ud til, og det havde jeg ikke før. Man kan godt være ensom, selvom man er sammen med mange mennesker og omvendt, siger Patrick Cakirli.

Hans egen opsparing kan få ham et stykke af turen, men han får brug for økonomisk hjælp for at nå hele vejen. Derfor har han oprettet en indsamling til turen. Målet er på 200.000 kroner.

Indtil afgangen den 7. december skal Patrick ikke bare have styr på det økonomiske, men også visa, sikkerhed, udstyr osv. Men han kan ikke vente med at komme afsted.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik