Enormt udendørs maleri skal fortælle Glostrups historie - og du kan være med

En streetart-kunstner skal skabe en gobelin i Glostrup, men hun har brug for hjælp til at fortælle byens historie. Nu kan du hjælpe.

Glostrup Gobeliner.

Det lyder stort, pompøst og nærmest royalt. Og det er der god grund til.

På Christiansborg hænger selveste Dronningens goberlin, som er historie-fortælling på højkulturelt plan, hvor figurer er vævet ind i et tæppe.

I Glostrup nyfortolkes gobeliner - og her vil kunstner Stine Hvid i stedet male på det hegn, som skal sidde mod Glostrup stationsplads indtil slutningen af september.

Her ses kunstværket, som Stine Hvid står bag, ved Multiparken i Hvissinge, hvor unge bidrog til fortællingen om området.
Her ses kunstværket, som Stine Hvid står bag, ved Multiparken i Hvissinge, hvor unge bidrog til fortællingen om området.
Foto: Glostrup Kommune / Presse

Mens Dronningens goberliner fortæller om Danmarkshistorien i mindste detalje, er det imidlertid ikke planen med Glostrup Gobeliner, der i stedet skal have fokus på de ting, som borgerne i dag kan huske eller anser for at være  det, som man kan huske Glostrup for.

Stine Hvids kunst har tidligere prydet både Distortion, Ofelia Beach og Metro-hegnene i København.

I Glostrup kendes hun særligt fra Multiparken i Hvissinge, hvor kunstneren har fortolket de unge i områdets fortælling om byen.

I denne omgang skal hun udføre et vælgmaleri - men med Glostrupborgernes hjælp. Derfor beder kommunen nu borgerne om assistance - de skal nemlig aflevere deres idéer til gobelinen.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Værkerne, der samlet udgør Glostrup Gobeliner, skal pynte det hegn, som skal sidde mod Glostrup stationsplads indtil slutningen af september.

Herefter vendes hegnet - og så får de mange togpassagerer, der hver dag bruger stationen, glæde af det.

Allerede fra i dag, mandag den 16. juli, kan man give sit bidrag til det kommende kunstværk, når Glostrup bibliotek åbner op til borgerworkshop mellem 10.00 og 11.30.

Samtidig kan man sende tegninger, beskrivelser eller noget helt tredje ind til Glostrup Kommune på mail ved at klikke her.

Torsdag den 19. juli afholdes der endnu en workshop, denne gang i Glostrup Shoppingcenter mellem 14.00 og 17.00.

Alle inputs skal være i afleveret senest 1. august. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik