Enormt innovationscenter skal skabe bæredygtige løsninger

Novozymes indviede fredag et kæmpe videnscenter i naturpark i Lyngby.

00:50

Dagen efter enzymvirksomheden Novozymes må nedjustere sine forventninger til 2019 regnskabet betydeligt, indviede firmaet et enormt videnscenter midt i det spritnye Innovations Campus i Lyngby.

30.000 kvadratmeter kontor- og forskningsfaciliteter til flere hundrede medarbejdere blev torsdag indviet af Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani (C) sammen med CEO for Novozymes, Peder Holk Nielsen og folkeskolelever fra Lyngby.

  Foto: Novozymes

Kontorkomplekset skal være hjørnesten i Novozymes internationale innovation og udvikling og kommer til at være arbejdsplads for 800 medarbejdere. De skal blandt andet udvikle enzymer, der kan erstatte kemikalier og E-numre i mange produkter og madvarer:

- Jeg håber, videnscenteret bidrager med løsninger til for eksempel, hvordan vi skaber bedre landbrugsprodukter, og hvordan vi laver en mere ren produktion af protein til dyrefoder, eller hvordan vi kan lave nye vaskeprodukter, så vi kan få temperaturen endnu lavere og på den måde spare en masse energi, siger Claus Krone Fuglsang, direktør for forskning og udvikling hos Novozymes til TV 2 Lorry. 

00:17 Luk video

Plads til laboranter og natur

Bygningen, der er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med Rambøll og GHB Landskabsarkitekter består af fire kvadrater, der mødes i hjørnerne og danner ramme for laboratorie- og kontorarbejde:

- Det skal skabe et kreativt mijø, hvor forskere kan mødes med forretningsudviklere og salgsfolk samt udvikle nye produkter for Novozymes, lyder det fra Claus Krone Fuglsang til TV 2 Lorry. 

Foruden den majestætiske bygning forkæles Novozymes laboranter og kontormedarbejder med videnscenterets unikke placering i den 140.000 kvadratmeter store naturpark, Innovation Campus i Lyngby:

- Fra starten har naturen være omdrejningspunktet for projektet. Vi har nænsomt skullet indpasse et meget stort bygningskompleks i et naturområde, og det var afgørende at designe med udgangspunkt i stedet og samtidig ramme essensen af Novozymes, siger Thomas West Jensen, partner hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter og designansvarlig på projektet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik