Enorme portaler over motorvej pilles ned

Vejdirektoratet fjerner de ITS-portaler, der siden 2011 har informeret bilisterne på Helsingørmotorvejen om uheld, kø og udrykninger.

I fire år har de oplyst bilisterne om uheld, kø, ambulanceudrykninger og andre trafikale udfordringer. Nu piller Vejdirektoratet de enorme informationstavler over Helsingørmotorvejen ned.

De syv tavler, som Vejdirektoratet kalder ITS-portaler eller gitterportaler, står på vejarbejdsstrækningen mellem Hørsholm og Gl. Holte.

Hver portal er 56 meter lang og lavet af galvaniseret stål. En enkelt portal vejer over 30 tons.

De syv store informationstavler har udtjent deres formål, lyder det fra Vejdirektoratet.

- Vejarbejdet nærmer sig sin afslutning, og allerede til december åbner vi vejen i tre spor og 80 km/t i hver retning i stedet for to spor i dag, siger Stine Bendsen, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet, og fortsætter:

- Tavlerne er lavet særligt til anlægsarbejdet på motorvejen, og vi har ikke behov for dem på en normal motorvejsstrækning. De er voldsomt store. Det giver ikke mening, at de bliver stående.

De kæmpestore informationstavler bliver demonteret om natten i løbet af oktober. Til det formål skal der bruges en stor kran, og selv om arbejdet udføres om natten, vil det få konsekvenser for trafikken på strækningen.

Vejdirektoratet vil midlertidigt spærre et kørespor i hver retning i nattetimerne. Desuden vil en række tilkørsler på strækningen være lukket, mens arbejdet står på. Endelig vil motorvejen blive spærret kortvarigt, mens de tværliggende dragere på portalerne tages ned, oplyser Vejdirektoratet.

Selv om de syv store informationstavler nu pilles, vil Stine Bendsen fra Vejdirektoratet ikke afvise, at man fremadrettet vil kunne finde mindre informationstavler over Helsingørmotorvejen.

- Vi ved endnu ikke, om der skal være mindre variable tavler som på Mottoring 3 efterfølgende. Vi har endnu ikke afgjort, om der er et behov endnu, siger hun til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185848-6-1920x1280we

Nu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

60_percent

playCoronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere