Enighed om national pulje til kystsikring

Folketinget ventes at revidere lovgivningen om kystsikring så borgere i hele landet kan søge erstatning. Det kommer til at gavne borgere omkring Roskilde fjord.

00:31

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

I "Valg i Privaten" på Lorry , torsdag aften sagde Trine Mach fra SF, at der er nye tider på vej for stormflodsofre i regionen. En bred enighed findes for at udvide den eksisterende lovgivning omkring kystsikring, så den kommer til at gælde for hele Danmark.

Begge sider af folketinget er klar over at lovgivningen er forældet og ikke tager højde for, at vi nu lever i en verden med klimaforandringer.

- Lovgivningen er fra en anden tid. Vi må og skal lave en samlet plan for hele Danmark. Det giver ikke mening, at folk på vestkysten bliver sikret med statslige kroner, og folk ved Roskilde Fjord ikke gør, siger Mette Gjerskov , Soc.dem., til Dagbladet Roskilde.

I programmet i går på Lorry gav også Trine Mach fra Sf og Per Nørrehave, Dansk Folkeparti, deres støtte til forslaget.

Venstres Flemming Damgaard er også varm fortaler for at ændre lovgivningen.

- De boligejere, som bor ud til kysterne, bor der jo typisk fuldt lovligt. Nu er de så påvirket af en global udfordring. Den opgave kan de ikke løfte alene, og derfor skal vi som land stå sammen og yde statslig hjælp til alle egne af landet. Hvordan retningslinjerne skal være, må aftales mellem stat og kommuner, siger Flemming Damgaard til Roskilde Dagblad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik