Enhedslisten ude af budgetforhandlinger

Uenighed om gebyrlettelser til erhvervslivet har fået Enhedslisten til at forlade budgetforhandlingerne på Københavns Rådhus. Også løsgængeren Lilian Parker Kaule har forladt budgetforhandlingerne.

I en pressemeddelelse skriver Enhedslisten, at partiet er blevet smidt ud af budgetforhandlingerne.

Enhedslisten skriver selv, at partiet ikke vil acceptere gebyrlettelser for erhvervslivet på bekostning af børn og socialt udsatte københavnere.

- København er desværre en delt by med store sociale og økonomiske forskelle på både mennesker og bydele. Det kræver mange års målrettet indsats at rette op på de skævheder. Enhedslisten har de seneste år vist stor ansvarlighed, og vi var fortsat parate til at tage ansvar for det lange seje træk med at rette op på skævhederne ved at prioritere fysiske forbedringer i byens udsatte byområder og et løft til byens børn og de socialt udsatte københavnere. Men vi kan ikke acceptere indsatsen svækkes på grund af skattelettelser til erhvervslivet, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Løsgængeren Lilian Parker Kaule, der blev valgt ind for Liberal Alliance, har også forladt budgetforhandlingerne, som hun kalder uambitiøse.

- Jeg må desværre erkende, at overborgmester Frank Jensen og de øvrige partier har meget små ambitioner, når det kommer til byens udvikling. Når de basale udgifter er dækket i kommunen, har vi over 1 milliard kroner tilbage - og ud af dette kæmpe beløb kunne der kun afsættes 15 millioner til sænkning af byggesagsgebyret. Hvis vi vil skabe arbejdspladser og vækst, er dette udspil alt for småt," siger Lilian Parker Kaule.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere