Enhedslisten: Man må godt bryde loven

Enhedslisten i København opfordrer til civil ulydighed, når det gælder om at hjælpe de flygtninge, der strømmer ind i hovedstaden.

- Man må godt sætte sig over loven, hvis andres liv er på spil. Civil ulydighed er et stærkt våben, og jeg kender mange medlemmer af Enhedslisten, der har hjulpet flygtninge de seneste dage.

Sådan lyder det fra Ninna Hedeager, der er integrationsordfører for Enhedslisten på Københavns Rådhus.

Enhedslisten i København har udsendt en pressemeddelelse, der gør det klart, at medlemmerne bakker op om civil ulydighed, når det gælder de mange flygtninge, der lige nu strømmer til landet og hovedstaden.

Ninna Hedeager mener ikke, det er et problem, at hun som repræsentant for et demokratisk parti opfordrer til at bryde loven.

- Vi ser lige nu en helt ekstraordinær situation, og der er et helt klart skel, når det handler om at redde andre folks liv og så at gøre, hvad man har lyst til i samfundet generelt, siger Ninna Hedeager til TV 2 Lorry.

Hun pointerer, at Enhedslisten i København før har hævet sig over loven.

- Da irakerne i Brorson Kirke på Nørrebro stod til udvisning, støttede vi også dem, der lavede civil ulydighed. Både præsten, der gemte dem inde kirken og de mange, der sad på gaden for at forhindre, at kirken blev ryddet, siger Ninna Hedeager til TV 2 Lorry.

Enhedslisten holdning til civil ulydighed møder kritik fra De Konservative på Københavns Rådhus.

- Jeg er fuldstændig og aldeles mod civil ulydighed. Man kan ikke bare selv bestemme, hvilke regler, man vil følge, siger gruppeformand Jakob Næsager til TV 2 Lorry.

Han er uddannet jurist og giver ikke meget for Enhedslisten skelnen mellem at redde liv og så at overholde samfundets regler i al almindelighed.

- Man kan tale om at handle i nødværge, men det er et juridisk princip, der ikke kan gradbøjes politisk. Livet skal være i akut fare, hvis man griber til nødværge, og det er ikke tilfældet her, siger Jakob Næsager til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik