Enhedslisten klar med ny kandidatliste

Enhedslistens medlemmer har på partiets årsmøde sammensat listen over kandidater til Folketinget. 11 ud af 21 kommer her fra vores område.

Det bliver ikke overraskende partiets nuværende nuværende ordfører, Pernille Skipper, der til næste Folketingsvalg kommer til at stå som første kandidat på listen.

Enhedslisten har i dag 14 medlemmer af Folketinget, og partiet står i meningsmålingerne til en lille fremgang.

Partiets årsmøde blev afholdt i Korsgadehallen på Nørrebro, men listen har allerede mødt kritik, da ikke en eneste af kandidaterne har mellemøstlig baggrund.

quote Vi er et parti, der siger, at religion er noget, man har for sig selv. Vi peger ikke på nogen religion som den bedste.

Pernille Skipper, Politisk Ordfører, Enhedslisten

- Der er ikke nogen tvivl om, at vores medlemmer ikke har så meget overskud og så mange penge, som man måske har i andre partier. Så det kan være sværere for vores medlemmer eksempelvis at overskue at sidde i byrådet eller være folketingskandidat, fordi det kræver rigtig, rigtig meget arbejde, siger Pernille Skipper.

Enhedslistens bedste bud på en folketingskandidat er Ibrahim Benli med kurdisk baggrund.

Han kom dog ikke på kandidatlisten, fordi han var for sent ude med at melde sit kandidatur, men stiller stadig op som spidskandidat i Rødovre Kommune, hvor han afløser 2. viceborgmester Peter Mikkelsen.

- Vi er ikke et antireligiøst parti. Vi er et parti, der siger, at religion er noget, man har for sig selv. Vi peger ikke på nogen religion som den bedste. Og vi vil til enhver tid forsvare religionsfriheden, så det oplever jeg ikke som et problem, siger Pernille Skipper.

Dagens afstemning betyder, at den kontroversielle kandidat Jonathan Simmel, der tidligere har talt om væbnet revolution, havner nederst på listen. Han får plads nummer 21 på listen. Men det er er usansynligt, at pladsen som nummer 21 vil give valg.

Nedenfor kan du få et overblik over politikerne fra hovedstadsområdet på Enhedslistens liste:

Enhedslisten partiliste med opstillingskreds.

1. Pernille Skipper, Københavns Storkreds
2. Eva Flyvholm, Sjællands Storkreds
4. Søren Søndergaard, Københavns Omegns Storkreds
6. Rosa Lund, Københavns Storkreds
8. Maria Gjerding, Nordsjællands Storkreds
11. Finn Sørensen, Københavns Storkreds
12. Christian Juhl, Sjællands Storkreds
15. Jette Gottlieb, Københavns Storkreds
17. Mai Villadsen, Københavns Omegns Storkreds
18. Søren Egge Rasmussen, Sjællands Storkreds
21. Jonathan Simmel, Københavns Storkreds.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik