Enhedslisten foreslår cannabis-forsøg

Region Hovedstaden bør undersøge mulighederne for at behandle især smertepatienter med medicinsk cannabis.

Det mener Enhedslisten, der har stillet et forslag til regionsrådet om, at der skal udarbejdes forslag til, hvordan cannabis kan indgå i medicinsk behandling. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det har i flere år været en mulighed for patienter at modtage cannabis på recept i andre lande, så der er rig mulighed for at inddrage erfaringer.

Der har igennem længere tid været omtale i dagspressen i Danmark og senest i tv-udsendelser i DR af, hvordan patienter må begå kriminalitet ved for eksempel at anvende cannabisolie som smertelindring mv.

Et forsøg med medicinsk cannabis vil få det medicinske forbrug under professionel kontrol og behandling, mener regionsrådsmedlem Marianne Frederik (Ehl.), der har bedt om at få sagen for regionsrådet.

Ikke stor genklang i de øvrige partier

Enhedslisten foreslår, at der tages initiativ til, at der igangsættes kliniske forsøg med medicinsk cannabis, at de nødvendige tilladelser skaffes, og at man ser på erfaringerne fra andre lande, som har legaliseret cannabis til medicinsk brug.

Forslaget vækker dog ikke stor genklang hos de øvrige partier.

- Det ligger uden for regionens mandat. Politikere skal ikke blande sig i udvikling af medicin, eller hvilken medicin der skal anvendes i sundhedsvæsenet. Det må være en sundhedsfaglig vurdering, og jeg vil foreslå, at man tager sagen af dagsordenen, siger den radikale Karin Friis Bach.

Nogenlunde samme holdning har gruppeformand Leila Linden (S).

- Jeg har ingen ideologisk holdning til spørgsmålet. Det må være en diskussion, som fagfolk må tage, siger hun.

Også den konservative Mette Abildgaard tvivler på, om regionen er det rette forum at rejse sagen i.

- I første omgang skal vi jo blot tage stilling til, om sagen skal videre til sundhedsudvalget og ikke selve substansen i forslaget. Vi har ikke i den konservative gruppe gjort op med os selv, hvad vi mener. Og det er vel en sag, som bør ligge i Sundhedsstyrelsen. På den ene side er der fare for, at det kan blive en glidebane at tillade medicinsk cannabis, på den anden side vil vi ikke sige et ideologisk nej, hvis det kan hjælpe patienter med store smerter, siger hun.

Sidste sommer foreslog Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, at lovliggøre medicinsk cannabis, et forslag som Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselotte Blixt (DF), var klar til at få undersøgt.

Daværende sundhedsminister Astrid Krag afviste dog dengang tankerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik