Enghavevej vil blive plaget af støj

Borgere på Enghavevej i København kan se frem til en måned med færre biler - men mere støj.

En tur ned af den travle Enghavevej i København vil hurtigt afsløre, at alt ikke er, som det plejer. Kommunen er nemlig gået i gang med et stort gravearbejde, og derfor er den travle vej blevet delvist afspærret.

Konkret betyder det, at biler ikke længere er velkomne mellem Enghave Plads og Vesterbrogade. Fodgængere, cyklister og busser har dog stadig passage.  

Gravearbejdet vil medføre en del støj fra 7 morgen til 7 aften på alle hverdage, oplyser kommunen. 

Hele balladen skyldes, at Københavns Kommune er gået i gang med at grave sporvognsskinner op på Enghavevej. Det sker i forbindelse med en større renovering af vejen, hvor kommunen vil fjerne de gamle, højtliggende skinner.

De er dog fæstnet i beton og skal bankes fri. 

- Der er ingen tvivl om, at det støjer, når sporvognsskinnerne bliver taget op. Til gengæld slutter vi projektet af med nyt, støjdæmpende asfalt, og det vil være mærkbart for folk. Det bliver en meget bedre vej bagefter, siger Jane Snog, der er centerchef ved teknik- og miljøforvaltningen, til TV 2 Lorry.  

Vejarbejdet forventes at være afsluttet den 29. marts, og det er faktisk ekspresfart, melder kommunen.  

- Vi kører med to hold samtidig i 12 timer om dagen. Det gør vi for at lave arbejdet så hurtigt som muligt, og fordi vi ved, at Enghavevej er en vigtig trafikåre, siger Jane Snog og tilføjer: 

 

- Vi ved godt, at det aldrig er rart, når den slags står på, men det bliver godt, når vi er færdige. 

De skinner, der nu bliver gravet op, er ikke blevet anvendt siden 1960'erne. 

Når de gamle sporskinner er gravet op, vil der blive lagt et midlertidigt lag asfalt, som til sommer udskiftes med nyt, støjdæmpende asfalt. Det arbejde vil være af kortere varighed, melder kommunen.  

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik