Engelske medier: København er et ungarsk ”no-go”

Mindre kontrol og øget terrortrussel. Financial times skriver, at den ungarske regering har udpeget København som en ”no-go” zone i Europa på grund af indvandring.

Udpegningen sker op til Ungarns folkeafstemning om EU’s flygtningekvoter på næste søndag. I den forbindelse har den ungarske regering lanceret en hjemmeside, der skal advare mod at lukke flere flygtninge ind i Ungarn ved at acceptere EU’s flygtningekvoter.

Skræmme-eksemplerne

Det er her ”no-go”-zonerne kommer ind i billedet. Områderne fungerer som ”skræmme-eksempler” på, hvor galt det kan gå, når et stort antal flygtninge og immigranter kommer til et land. 

Sammen med en række andre europæiske lande har Danmark fået tildelt et stort rødt ”NO-GO”-mærkat på et kort på hjemmesiden, hvor billedteksten oversat til dansk blandt andet lyder:

"No-go" zonerne er områder, der ikke er - eller næsten ikke er - i stand til at holdes under kontrol af myndighederne.

Et lignende kort finder man i en ungarsk pjece, som en journalist fra BBC har tweetet et billede af.

Ifølge Finacial Times er der i pjecen sat advarselsskilte på blandt andet København, London Bruxelles, Marseille, Berlin og Stockholm.

Øget terrortrussel

Konsekvensen af indvandringen er ifølge den ungarske hjmmeside en stigning i terrortruslen, fordi terrorister blander sig i mængden af flygtninge og immigranter, der rejser mod Europa.

Ungarns udenrigsminister, Peter Szijjarto, har fortalt til BBC, at de bygger deres "no-go" zoner på officielle rapporter fra politiet i de involverede lande.

- Der er"no-go" zoner i Europa, og det ønsker vi helt sikkert ikke i Ungarn, fastslår udenrigsministeren i interviewet.

Pind: Politiet kan godt udføre deres arbejde

Den danske justitsminister Søren Pind (V) har overfor TV 2 Lorry ikke ønsket at kommentere på den konkrete sag. I stedet henviser han til et svar til Folketinget den 16. marts, hvor han forholder sig til, om politiet kan udføre deres arbejde i alle områder af Danmark. Ifølge Søren Pind

- Er det (...) ikke Rigspolitiets opfattelse, at der er boligområder, hvor politiet generelt ikke kan passe deres arbejde på normal vis uden at tage særlige forholdsregler.

Visit Denmark: Ærgerligt

Og fra dem, der opretholder lov og orden, til dem, der opretholder turismen i Danmark. Visit Denmark har også en mening om sagen, som de mener, ikke viser et retvisende billede af Danmark.

- Det er altid ærgerligt, når der tegnes et negativt billede af Danmark. Men det er heldigvis ikke vores erfaring, at det generelt er oplevelsen ude i verden, lyder kommentaren fra Visit Denmark.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik