Engang kunne området kendes på skrigene. Nu bliver det et attraktivt bykvarter

Vil du bo på et (tidligere) sindssygehospital? Snart kommer muligheden, når en stor del af Sankt Hans Hospital i Roskilde bliver lavet om til boliger.

- Indtil 1950'erne kunne man genkende et sindssygehospital på skrigene.

Sådan fortæller den pensionerede overlæge Karin Garde, som frem til 2013 arbejdede på Sankt Hans Hospital i Roskilde. 

I dag er der mest af alt stille på det store hospitalsområde ved Roskilde Fjord - både fordi behandlingen af psykisk syge har ændret sig, men også fordi mange af de gamle hospitalsbygninger står tomme. Engang var her 3000 indlagte, i dag er tallet nærmere et par hundrede. 

Men snart skal hospitalsområdet have nyt liv. Roskilde Kommune har overtaget den vestlige del af Sankt Hans. Over den næste årrække skal de attraktive kvadratmeter på kanten af fjord og skov forvandles til et mangfoldigt byområde. 

Se mere i Søndagsmagasinet, som har besøgt Sankt Hans. 

soendagsmagasinet-ikonbillede-23-01-18
Serie

Søndagsmagasinet

Her er plads til både nyheder og længere historier og tid til at gå i dybden med fortællingerne.  Vi beskriver det der optager og skaber debat i lokalområdet. Holder du til i Lorryland omkring f.eks. Lejre, Helsinge, Hundested, Frederikssund eller Solrød og har kendskab til en historie, som du synes skal fortælles i Søndagsmagasinet, så send en mail til: sondagsmagasinet@tv2lorry.dk

 Se serien her



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik