Foto: TV 2 Lorry

Endnu et knivoverfald på et bosted for psykisk udfordrede

Denne gang var ofret ikke en ansat men en anden beboer på behandlingshjemmet, som er et sted hvor børn og unge med forskellige slags af psykiske problemer bor.

Overfaldet fandt sted på behandlignshjemmet Stutgården i Hillerød som er et selvejet behandlingshjem for børn og unge med psykiske vanskeligheder. Her stak en 17-årig ung mand pludselig en 14-årig flere gange i overkroppen med en kniv. Overfaldet skete ud af det blå, der var ikke nogen form for uoverensstemmelse imellem de to beboere, for det fandt sted.

Den 17-årige er nu anholdt - og bliver sigtet for drabsforsøg eller for grov vold. Politiet har fundet gerningsvåbnet og forventer at fremstille den 17-årige i grundlovsforhør imorgen. Det 14-årige offer blev behandlet på Rigshospitalets Traumecenter, og han er udenfor livsfare.

- Alle beboere og ansatte er naturligvis utrolig chokerede og bebrørte af situatione, siger Tine Heede som er leder af Stutgården til TV 2 lorry her til aften.

Netop overfald på bosteder har været debatteret meget efter at en ansat på Bostedet Lindegården i Roskilde blev dræbt af en beboer for nylig. Et problem er at mange bosteder, mangler ressourcer og bliver tvunget til at tage imod beboere, de ikke har kompetencer til.

Men her på Stutgården er situationen en helt anden. De er eksperter i psykisk udfordrede børn og unge og føler sig i den grad klædt på til at håndtere beboerne. Alligvel gik det altaå galt i dag.

- Først og fremmest skal vi undersøge, præcis hvad der skete og hvorfor. Derefter bliver vi jo nødt til at gennemgå alle proceduerer og arbejdsgange igen, for at se om vi kan blive endnu bedre til at forstå og læse de unge, så vi kan undgå at det sker igen, siger Tine Heede.