Endnu et kæmpehotel på vej til København

Tidligere Nordea-hovedsæde omdannes til markant hotelprojekt med 400 værelser lige ud til Københavns Havn

København kan om få år få endnu et prominent hotel. For det tidligere Nordea-domicil - det såkaldte Ørkenfortet - skal ombygges og indrettes som hotel.

Det er ATP Ejendomme, der ejer bygningen, og det er dem, der er i fuld gang med planerne om ændring af kontorbyggeriet, der ligger ud til Københavns havn lige ved siden af Knippels Bro.

-Vi forhandler med en række forskellige hotelgrupper, og når vi har fundet en partner, så går vi i gang med at ændre bygningen, siger direktør i ATP Ejendomme, Michael Nielsen til TV 2 Lorry.

Han vil endnu ikke sætte beløb på ombygningsplanerne, men han fastslår, at der vil blive tale om en betydelig ombygning af Ørkenfortet. Ombygningen bliver så stor, at der skal laves en ny lokalplan. Her kommer både ændringer af facaden og også bygningens højde i spil.

-Med den indretning, størrelse og beliggenhed, bygningen har, så er den særdeles velegnet til et hotelprojekt, og i planerne indgår, at vi vil åbne bygningen ud mod vandet og ud mod Torvegade, siger Michael Nielsen.

Bygningen har i dag en størrelse på i alt 29.000 kvadratmeter. Ifølge mediet ejendomswatch.dk vil det give plads til omkring 400 værelser.

Michael Nielsen vurderer, at der kan gå to til tre år, før projektet er færdigt. I første omgang gælder det vedtagelsen af en ny lokalplan og derefter en ombygning af Ørkenfortet, inden hotellet kan slå dørene op.

Ørkenfortet i Københavns Havn

Ørkenfortet, som den markante bygning ved Knippelsbro hedder i folkemunde, blev opført i årene 1957 til 1962. Arkitekten bag byggeriet var Palle Suenson.

Ved færdiggørelsen blev den indrettet som hovedkvarter for B & W, der blev boende på adrssen indtil 1983, da bankerne overtog i stedet. Først Privatbanken - så blev det Unibank - og i 1993 kom der til at stå Nordea på facaden af den grå bygning.

Nu er Nordea flyttet til et nyt domicil i Ørestad, og dermed kan Ørkenfortet se hen imod en fremtid som nyt, stort hotel.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik