Endnu en overlæge går i protest mod it-system

Protesterne mod hospitalernes nye it-system fortsætter.

Tirsdag mistede Sjælland endnu en ledende overlæge.

Mark Ainsworth fra Herlev Hospital går i protest mod sundhedsplatformen.

Det skriver Politiken onsdag.

- Jeg har ikke lyst til at arbejde et sted, hvor jeg skal vælge mellem at presse mit personale eller acceptere, at patienterne kommer i klemme, fordi vi arbejder med et dårligt og ineffektivt system. Det er utilfredsstillende, at man ikke kan levere den kvalitet, man gerne vil, siger han til Politiken.

Mark Ainsworth forklarer, at han efter Sundhedsplatformens implementering har været nødsaget til at give lægerne på afdelingen ekstra tid i ambulatoriet, for at de kan tilse patienterne ordentligt.

- Det betyder så desværre bare, at den enkelte læge ser færre patienter om dagen end tidligere. Når det sker, falder produktiviteten, og det vil medføre endnu et krav om besparelser, som vil gå ud over personalet og patienterne. Den sparerunde vil jeg ikke være med i, siger han.

Region Hovedstaden: "Vi er kede af det"

Det er ikke første gang, en overlæge smider kitlen i vrede over Sundhedsplatformen.

I februar sagde overlæge for kompliceret aortakirurgi Ulf Helgstrand sit job op, og tidligere har Rigshospitalets fødeafdelingens klinikchef gennem 14 år, Morten Hedegaard, også kvittet jobbet.

Det har ikke været muligt for Politiken at komme i kontakt med ansvarlige politikere i Region Hovedstaden, men fra regionens HR-direktør, Martin Magelund Rasmussen, er meldingen:

- Vi er kede af det, når dygtige mennesker forlader regionens hospitaler. Vi tager sagerne alvorligt og lytter til kritikken, for det er kun det, vi lærer af. På den anden side ved vi godt, at det tager noget tid før, vi er fuldt igennem med udfordringerne, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik