Endnu en narkoman ramt af miltbrand

En 39-årig narkoman har fået miltbrand i København, og personen er nu indlagt på hospitalet. Endnu en narkoman har fået konstateret miltbrand. Det oplyser Sundhedsstyrelsen til Ritzau.

Det drejer sig om en 39-årig heroinmisbruger fra hovedstadsområdet, hvor Statens Serum Institut har fundet miltbrandbakterier.

Den 39-årige heroinmisbruger gik til lægen onsdag, og fredag kom svaret fra prøven, som viser miltbrandbakterier. Den smittede er nu indlagt på et hospital i hovedstaden, oplyser Sundhedsstyrelsen til Ritzau.

- Det understreger risikoen ved et at anvende heroin, hvor det viser sig, at det kan være inficeret af miltbrandbakterier, siger Arne Scheel Thomsen, ledende embedslæge i Sundhedsstyrelsen til Ritzau.

Den 8. juli døde en 55-årig narkoman af miltbrand, som han også havde fået ved at indtage brun heroin. Trods intensiv behandling, blev hans tilstand hurtigt forværret, og det lykkedes ikke lægerne at redde hans liv.

- Det smitter ikke ved almindelig personkontakt, når man siger goddag til hinanden. Men hvis man er heroinmisbruger og får høj feber eller sår på huden, så skal man søge læge, fortæller embedslægen.

Læger og sundhedspersonale skal også være særligt opmærksomme, da der kan komme flere tilfælde af narkomaner med miltbrand, advarer Statens Serum Institut.
Miltbrand smitter mellem dyr og mennesker. Bakterien kan derfor finde vej til heroin under produktionen, eller hvis den rene heroin blandes op med benmel fra dyr.

Bakterien kan kun overleve kortvarigt uden for en dyre- eller menneskevært. Miltbrandsporer forekommer naturligt i jord mange steder i verden. Og sygdommen forekommer hyppigst blandt græssende dyr som smittes af forurenet jord.

Miltbrand kan behandles med antibiotika.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik