Konservative mister flertal i Gentofte efter nyt partihop

Det Konservative Folkeparti mister endnu en politiker til Nye Borgerlige. Og dermed skrumper deres pladser i Kommunalbestyrelsen til 9 ud af 19.

Det er kun et par uger siden, at Mette Thiesen, der er medlem af Hillerød Byråd, skrottede Det Konservative Folkeparti til fordel for i stedet at melde sig under fanerne hos Nye Borgerlige.

Nu er turen så kommet til Ann-Kathrine Karoff, der sidder i Gentofte Kommunalbestyrelse. Hun har netop valgt at forlade konservative og har i stedet meldt sig ind i Nye Borgerlige i Gentofte.

Og det skifte betyder, at de Konservative ikke længere har et flertal alene i kommunen. Andelen af konservative pladser i Kommunalbestyrelsen skrumper nemlig til 9 ud af 19 efter Ann-Kathrine Karoffs farvel.

43 årige Ann-Kathrine Karoff skal fremover repræsentere Nye Borgerlige i Gentofte sammen med Poul V. Jensen, men hun tror dog ikke selv, at hendes partiskifte kommer til at påvirke magtfordelingen væsentligt, da Konservative stadig har flertal sammen med støttepartierne.

- Der er ikke ret meget, der bliver ændret. Der er jo en konstituering med Socialdemokratiet, og man gør meget for at holde på flertallet, siger det nyslåede Nye Borgelige-medlem til Villabyerne.

Borgmester: Vi har et godt samarbejde

Borgmester Hans Toft (kons) mener heller ikke, at det nu manglende flertal får konsekvenser, da partiet har et godt samarbejde med de øvrige partier, som har ført til flere brede aftaler, som på det seneste er blevet gennemført af Kommunalbestyrelsen.

- Der resterer kun tre ordinære kommunalbestyrelsesmøder inden kommunalvalget. Vi har et godt og frugtbart samarbejde med de tre partier Socialdemokratiet, Venstre og Radikale Venstre om bl.a. et 2-årigt budgetforlig, som rækker helt frem til udgangen af 2018, ligesom de fire partier netop har indgået aftale om en stor investeringsplan på 130 millioner kroner, omfattende bl.a. en række ny-anlæg og moderniseringer for kommunens sports- og fritidsfaciliteter, udtaler han i et skriftligt svar til Villabyerne.

Han har dog ikke meget at sige om Ann-Kathrine Karoffs exit andet end:

“At det måske er hendes reaktion på, at hun ikke kunne blive genopstillet hos os.”

Vermund byder velkommen 

Partiformand Pernille Vermund byder Ann-Kathrine Karoff velkommen.

- Vores politik har en appel til mange konservative, som går ind for en borgerlig økonomisk politik kombineret med en klassisk konservativ værdipolitik. Jeg er glad for, at Ann-Kathrine har valgt Nye Borgerlige til, og jeg er overbevist om, at vælgerne i Gentofte vil belønne hende ved kommunalvalget til november, siger Pernille Vermund.

Borgerlig helt ind i hjertet

Ann-Kathrine Karoff har erfaring med kommunalpolitik både fra Aarhus, hvor hun i en årrække sad i byrådet, og fra sine snart fire år i Gentofte Kommunalbestyrelse.

- Jeg er borgerlig helt ind i hjertet. Det vil jeg gerne bruge mit medlemskab af Nye Borgerlige til at få til at slå stærkere igennem i lokalpolitik i Gentofte, siger hun.

- Jeg mener, at alt for meget dirigeres fra rådhuset. Borgerne bliver sjældent hørt. Vi trænger til mindre centralisering og mere selvstyre til både skoler og institutioner, siger Ann-Kathrine Karoff.

Nye Borgerlige, som blev stiftet i efteråret 2015, har over 3.000 medlemmer, 65 lokalforeninger over hele landet og nu 11 byrådsmedlemmer og et regionsmedlem.

Partiet stiller op til det kommende kommunevalg med kandidater i næsten alle kommuner


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik